KıbrısManşetSiyaset

Özersay isyan etti! “Bunca acı ve feda edilen insan bunun için miydi?”

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'nda hükümete yönelik sert eleştirilerde bulundu. Yaşanan durumun bir oyun olduğunu ifade eden Özersay, topluma yaşatılanların büyük bir ayıp ve saygısızlık olduğunu ifade etti

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda hükümete yönelik sert eleştirilerde bulundu. Yaşanan durumun bir oyun olduğunu ifade eden Özersay, topluma yaşatılanların büyük bir ayıp ve saygısızlık olduğunu ifade etti.

Kudret Özersay’ın açıklamasının tamamı şu şekilde:

“4 sene kadar Meclis’te görev yaptık. Bugüne kadar bunu dile getirmedim. Daha önce hiç böyle bir şey söylemedim, bir şehit çocuğu olarak bu devletin itibarını yerle bir etmeniz benim çok ağrıma gidiyor. Bunu yapmaya zerre hakkınız yoktur. Bu kadar zaman çekilen acı ve feda edilen bu kadar insana ve onların evlatlarına bunları yaşatmaya hakkınız yoktur. Bu devlete olan saygısızlıktır.

Şu anda yeni bir hükümet kurulmuyor. Bir oyun oynanıyor. Başından beri söylediğimiz gibi, yapılan yanlışın yeniden cereyan etmesiyle birlikte oluşan bir durum. Kabineyi Türkiye Cumhuriyeti’ne sorma ve onaylatma gibi bir durum yarattınız. Ersin bey başlattı bunu, Ersan bey zamanında da devam etti ve Faiz bey de yine aynı şeyi yaptı. Kendi ettiğinizi yine kendiniz buldunuz. Kıbrıs Türk halkının iradesine saygı göstermediğiniz ve yanlışlar yaptığınız için bugün bunları yaşatıyorsunuz.

Siz bir bakanı dahi görevden almayı beceremediğiniz, buna cesaret edemediğiniz için, bir bakan değiştirmek amacıyla hükümet bozup yeniden hükümet kuruyorsunuz. Burada bir oyun oynadınız ve en azından biz Meclis ayağında bu oyunun parçası olmak istemedik. Halka olan saygımız gereği Halkın Partisi olarak biz bu oyunun parçası olmayacağız ve Meclis Genel Kurulu’nda kalmaya devam etmeyeceğiz. Bunca sıkıntının arasında bu devlete ve bu halka bunları yaşatmaya hakkınız yoktur.”

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu