KıbrısManşet

Özersay: Konsensüs olmadığı sürece seçim zamanında yapılmalı

Meclis Genel Kurulu, toplantısı saat 11.30'da başladı.

CANLIAKTARIM- ELİF DÜLGER

Meclis Genel Kurulu, toplantısı saat 11.30’da başladı. Yasama öncelikli olmak üzere yasama ve denetim işleviyle yapılacak birleşimde, milletvekillerinin güncel konuşmalarına yer veriliyor. UBP-DP-YDP Hükümeti, Haziran ayındaki yerel seçimin ertelenerek, 27 Kasım’da yapılması için Meclis’e yasa tasarısı sunmasının ardından CTP-HP kanadının karşı çıktığı Belediyeler Reformu yasa tasarısı bugün Meclis Genel Kurulu’nda milletvekillerinin güncel konuşmasına konu oldu.

Belediyeler Reformu’nun bu hali ile seçimlerin ertelenmeye çalışılmasının Anayasa’ya aykırı olduğunu ifade eden Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, kararın Anayasa Mahkemesi’nden döneceği ifade ederek sözlerini özetledi ve konuşmasına başladı.

Özersay, seçimin ancak son derece istisnai durumlarda, zaruret çerçevesinde yapılabileceğini yineleyen Özersay, “Bütün siyasi partiler uzlaşmadıkça, Cumhurbaşkanı, Başsavcı oturup karar vermedikçe, bir çoğunluğunuz var diye Meclis’ten geçirilmesi Anayasa’ya aykırıdır” ifadeleri ile konsensüs olmadığı sürece seçimlerin zamanında yapılması gerektiğini işaret etti.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu