KıbrısManşetSiyaset

Özersay: Meclis olağan toplantıları ne fayda sağladı ki olağanüstü sağlasın

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay ana muhalefet CTP ve bazı bağımsız milletvekilleri tarafından Meclis’in olağanüstü toplantıya çağrılmasını bu şartlarda kürsü konuşmalarının herhangi bir faydası olmayacağı ve muhtemelen de UBP-DP-YDP tarafından katılım olmazsa Meclis toplantısının dahi yapılamayacağı gerekçesiyle bu başvuruyu “maalesef iş ola atılmış bir adıma dönüşebilir” diyerek eleştirdi.

Bakanlar Kurulu ve Bakanlık kararlarıyla ülkede taş taş üstünde kalmadığını, memleketin kurumlarının, arazilerinin ve değerlerinin yerle bir edildiğini ileri süren Özersay “bu şartlarda bu gayrimeşru hükümeti sineye çekip ona normal bir hükümet muamelesi yaptığınız ve Meclis’te oturup kaldığınız sürece hem sonuç alamazsınız hem de sadece bu hükümetin ömrünü uzatmış olursunuz” ifadelerini kullandı.

Özersay “sonucu belirleme yetkisi ve çoğunluğu UBP-DP-YDP ortaklığında olduğu için Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırma adımı, iş ola atılmış bir adıma dönüşebilir ve maalesef o zaman hem muhalefet daha da etkisiz bir konuma sokulmuş olur hem de bu durum bu gayrimeşru hükümetin işine yarar” vurgusu yaptı.

HP Genel Başkanı Özersay açıklamasında aşağıdaki ifadelere de yer verdi:

“Meclis’in olağan toplantısından ne hayır gördük ki olağanüstü toplantısının bir hayrı olsun? Normal bir parlamenter demokraside olsaydık Meclis’te hükümeti sıkıştırma, hükümete baskı yapma ya da hükümetten hesap sorma ya da yasama süreçlerindeki yanlışları engelleme mümkün olabilirdi. Ama şu anda halk iradesi yok sayılarak demokratik teamüllere aykırı şekilde oraya oturtulan gayrimeşru bir hükümet var, o nedenle Meclis’te kalmayı tercih eden muhalefet vekillerinin Meclis’teki mevcudiyeti yanlış olan hiçbir şeyi önlemediği gibi bu gayrimeşru hükümetin işine geliyor! Bunu son bir yılda hala görmediniz mi?

Bakanlar Kurulu ve Bakanlık kararlarıyla memlekette bir yıldır taş taş üstünde, memleketin kurumlarını da, devletin arazilerini de, değerlerini de dümdüz ettiler! Meclis’teki olağan toplantılardaki kürsü konuşmalarıyla bunların hangisine engel olunabildi ki şimdi olağanüstü Meclis toplantısıyla engel olunacak?

Meclis’teki muhalefet Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırdı! UBP-DP-YDP milletvekilleri katılmaz, nisap sağlanamazsa o zaman iyice etkisiz eleman konumuna girmiş olmayacak mısınız? Bunu da mı görmüyorsunuz?

Bu gayrimeşruluğu sineye çekip böyle bir hükümete normal bir hükümet muamelesi yaptığınız sürece maalesef kaybeden memleket olacak.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu