KıbrısManşetSiyaset

Özersay: ‘Ortak akıl’ diye yola çıkıp ‘akıl tutulmasına’ sebep olanlar ‘evet bunu biz yaptık’ der mi sizce?

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, Cumhuriyetçi Türk Partisi‘nin (CTP) “Ortak Akıl” adı altında yaptığı toplantıdan sonra ortaya çıkan metinde imzası olup olmadığını ve bu metni destekleyip desteklemediğini sordu.

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, Cumhuriyetçi Türk Partisi‘nin (CTP) “Ortak Akıl” adı altında yaptığı toplantıdan sonra ortaya çıkan metinde imzası olup olmadığını ve bu metni destekleyip desteklemediğini sordu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özersay, ” ‘Ortak akıl’ diye yola çıkıp ‘akıl tutulmasına’ sebep olanlar ‘evet bunu biz yaptık’ der mi sizce?” diye sordu.

Ana muhalefet partisi CTP’nin hazırlanan metnin altında imzası olmadığını söyleyen Özersay, bu metnin oluşumunda katkısının ne olduğunu sordu, “Sonuçta ortaya çıkan açıklamayı destekliyor mu mesela? Bazı partilileri ‘bunu biz istemedik’ diye yazıyor sosyal medyada, o nedenle soruyorum. Ya da gelinen bu noktadan CTP memnun mu mesela?” diye sordu.

”‘Karşı duruş sergileyeceğiz’ ifadesi çıkarılıp ‘ortak hareket edeceğiz’ ifadesi mi koyuldu?”

Özersay şöyle devam etti;

“Dün akşam basına okunan açıklamada gece geç saatte bir değişiklik daha olduğu ve istenenler yapılmazsa ‘karşı duruş sergileyeceğiz’ (genel grev bile değil) ifadesinin çıkarılıp ‘ortak hareket edeceğiz’ ifadesi konulduğu söyleniyor, bunu kim istedi açıklanır mı mesela?

Uzlaşılan ve basına açıklanan metin sonradan nasıl ve kimin isteğiyle değiştirilir izah edilir mi mesela?

Gayrimeşru hükümetin yaptıkları ve yapmadıkları bağlamında, gayrimeşru hükümetin vermediği sözler ve imzalamadığı protokoller bağlamında sendikanın koyduğu grev bu gayrimeşru hükümetten herhangi bir söz yahut taahhüt alınmaksızın kaldırıldı. Alınsaydı da zaten uyulmayacaktı o da ayrı.

“Bu çakma gayrimeşru hükümetin ne istediğini gayet iyi biliyoruz da siz ne istiyorsunuz?”

Özetle gayrimeşru hükümete en çok sıkıştığı anda can simidini kim attı?

Hiç bir adım atmadan ve hiç bir söz de vermek zorunda kalmadan ve üstelik de Pazartesi ihalesiz peşkeş çekiminin kapısını aralayacak yasayı geçirme imkanını bu şartlarda bu gayrimeşru hükümete altın tepside kim sundu?

Sorumlusu çıkıp açıklar mı acaba?

Bu çakma gayrimeşru hükümetin ne istediğini gayet iyi biliyoruz da siz ne istiyorsunuz? Mevcut durumun devamını, vekilliğinize ve konforunuza zarar gelmemesini ve bu hükümetin en az bir yıl daha devam ederek memlekette taş taş üstünde bırakmamasını mı?

Bu mesele benzer ideolojiye sahip olduğunuz siyasi partilere ve siyasilere ‘bizden size hayır yok’ diyerek gündem değiştirmeye çalıştığınız açıklamalarla geçiştiremeyeceğiniz kadar ciddi bir meseledir! Yukarıdaki sorulara yanıtınız nedir? Çıkın samimiyetle açıklayın”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu