GenelKıbrısManşetSiyaset

Özersay: “Yozlaşmış yapıdan dürüst siyasetle kurtulabiliriz”

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Başbakan Ersan Saner ile ilgili yayınlanan skandal videoya dair görüşlerini aktaran Özersay, video ilgili şunları kaydetti, “Hepimize yarattığı etki mide bulantısıdır. Başka bir şey değildir.  Siyasi anlamda kişilerin hakları özel hayatın gizliliğinin ötesine geçen bir şey var. Devlette karar mercilerinde bulunanların birileri tarafından şantaj yapılabilecek, bağımlı hale getirebilecek, birilerinin tehditle o kararları kabul ettirebilecek olması mide bulandırıyor.”

“BU YOZLAŞMADAN ÇIKMANIN TEK YOLU AHLAKİ DEĞERLERE DÖNÜŞ”

Başbakan Saner’in yayınlanan videosunun ardından Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı arayıp Türkiye temaslarını erteleme önerisinde bulunduğunu da aktaran Özersay, “Bir video skandalı yaşanırken Sayın Cumhurbaşkanını aradım ve dedim ki resmi bir temasınız yoksa daha farklı temaslarınız varsa ya uçuş saatini değişin ya da bir gün sonraya alın, siz gittiğinizde meclis başkanı size vekalet etmek zorunda olduğu için bu meclis yine toplanamayacak.  Bu yozlaşmadan çıkış yolu temel değerlere geri dönüştür. Dürüst siyaset ahlakı ilkesi olan sözünde duran temel değerlere geri dönersek bu yozlaşmış yapıdan kurtulabiliriz” ifadelerini kullandı.

 

“BU KAOSUN YAŞANMAMASI GEREKİRDİ”

Diğer yandan hükümet ve benzin tedarikçileri arasında yaşanan anlaşmazlığın vatandaşa da yansımasıyla ülkede yaşanan kaosa dikkat çeken Özersay, “Hükümet istifa etmiş olsa da bu kaosu yaşatmamaları gerekirdi. Geçici olarak bir kesinti olabilir ama hemen bir çözüme kavuşturmaları gerekirdi.  Piyasa ekonomi güven meselesidir.   Ekonomide güvensizlik ortamı oluşmaya başladı. Halk olarak bunları hak etmiyoruz ama KKTC devleti de yaşadıklarımızı hak etmiyor” dedi.

 

“MEMLEKETTE HÜKÜMET YOK KAOS VAR”

En erken tarihte seçimlerin yapılabilmesi için seçim tarihinin belirlenmesi gerektiğine işaret eden Özersay,“Şu anda istifa etmiş bir hükümet var iki seçenek önümüzde ya ayak diretmeyi bırakıp en erken seçim tarihine bağlayacağız ya da uzlaşı çıkmıyorsa 60 gün içerisinde seçimlerin yenilenmesi için Cumhurbaşkanı karar verilebilir. Cumhurbaşkanının artık seçimlerin yenilenmesine karar vermesi gerekir. Memlekette hükümet yok siyasi kaos var. Seçimden başka bir çözümümüz yok” diye konuştu.

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu