KıbrısManşetToplum

Özersay’dan Ataoğlu’na: “Demokrat Parti ile bu tehdit olayının ilgisi var mı?”

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay sosyal medya ortamında haber ve yorumlarda bulunan Serdinç Maypa’nın tehdit edilmesiyle ilgili olarak Demokrat Parti’nin adının kullanıldığını ancak üzerinden günler geçmiş olmasına rağmen DP Genel Başkanı Ataoğlu başta olmak üzere parti yetkilisi kimsenin çıkıp da “bizim parti olarak bu konuyla bir ilgimiz yoktur ve bu olayları tasvip etmiyoruz” demediğini vurgulayarak eleştirilerde bulundu

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay sosyal medya ortamında haber ve yorumlarda bulunan Serdinç Maypa’nın tehdit edilmesiyle ilgili olarak Demokrat Parti’nin adının kullanıldığını ancak üzerinden günler geçmiş olmasına rağmen DP Genel Başkanı Ataoğlu başta olmak üzere parti yetkilisi kimsenin çıkıp da “bizim parti olarak bu konuyla bir ilgimiz yoktur ve bu olayları tasvip etmiyoruz” demediğini vurgulayarak eleştirilerde bulundu.

Özersay Fikri Ataoğlu ve diğer iki DP milletvekiline bu konuyla bir ilgileri olup olmadığını ve bu tehdit olaylarını tasvip etmediklerini sordu. Özersay ayrıca Meclis’te bulunan muhalefet milletvekillerine de sitemde bulunarak Meclis kürsüsünden Fikri Ataoğlu ve diğer DP milletvekillerine bunu neden sormadıklarını, bu konuda DP’yi neden
sıkıştırmadıklarını sordu.

HP lideri Özersay açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Bu ülkede çeşitli yolsuzluk, hukuksuzluk ya da usulsüzlüklerin üzerine giden, sivil bir inisiyatif olarak kamuoyuna açıklamalar yapan, kimi zaman da gündem olan belgeleri ortaya atan sevgili Serdinç Maypa bir süre önce birileri tarafından TEHDİT EDİLDİ.

Telefonuna mesaj gönderen, sonra telefon açan kişiler kendisine “Demokrat Parti hakkında yazdığın her şeyin hesabını sen vereceksin her şeyi sil” benzeri bir mesaj verdi.

Bu gizli bir şey değil çünkü kendisi bunu sosyal medya hesabından kamuoyuna açıkladı, belgesini fotoğrafını da koydu.

Bazı gazetelerde bu konu manşete taşındı! Yani aslında bunu duymayan kalmadı.
Bunu yazan ve yapanlar, tehditle sindirmeye çalışanlar açıkça Demokrat Parti’den bahsediyorlar diye illa ki DP ile ilişkili oldukları elbette iddia edilemez.

ANCAK bu kadar gün geçmiş olmasına rağmen başta Demokrat Parti Başkanı sn. Fikri Ataoğlu ya da yetkili bir kişi çıkıp da BİZİM PARTİ OLARAK BU OLAYLA BİR İLGİMİZ YOKTUR DEMEDİ! Bırakın kamuoyuna açıklama yapmayı,
sevgili Maypa’yı arayıp da “bunun bizimle ilgisi yok” da demedi. Daha da önemlisi “BİZ PARTİ OLARAK
BÖYLE ŞEYLERİ TASVİP ETMİYORUZ” da demedi.

Bu tehdit olayı polise intikal etti, suç duyurusu yapıldı polis tahkikatı devam ediyor. Ancak bir siyasi partinin adı böyle kabul edilemez bir olayla ilgili olarak geçiyor ya da kullanılıyorsa o partinin yetkililerinin çıkıp bir açıklama yapmaları beklenir. Aksi durumda herkesin aklına başka şeyler gelir.

Buradan sayın Fikri Ataoğlu ve GS olan sn. Akpınar’a, diğer milletvekili sn. Tosunoğlu’na çağrı yapıyorum ve soruyorum: Bu yaşanan tehdit olayı ile PARTİNİZ DEMOKRAT PARTİ’NİN BİR İLGİSİ, ALAKASI VAR MIDIR? Bu türden yaklaşımları TASVİP EDİYOR MUSUNUZ?

Bizim size sormamıza gerek olmaksızın sizin çoktan çıkıp bu konuda iki kelam etmeniz gerekirdi diye
düşünüyorum. Demokrasiyi ve insan hak ve özgürlüklerini önemseyen muhalefet vekillerinin de bu konuyu DOĞRUDAN sayın Ataoğlu’na ve diğer DP milletvekillerine çoktan Meclis’te sormuş olmaları, kürsüye çıkartıp sıkıştırmış olmaları gerekirdi diye düşünüyorum.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu