KıbrısManşet

Özersay’dan Ataoğlu’na yalanlama…

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu'nun dün gündeme getirdiği aralarında geçen telefon görüşmesini iki gün önce katıldığı TV programında açıkladığını belirterek, söz konusu görüşmenin içeriğinin yansıtılanın aksine esprili ve şakalı bir görüşme olduğunu vurguladı.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu’nun dün gündeme getirdiği iddialara açıklık getirdi. Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu’nun dün gündeme getirdiği aralarında geçen telefon görüşmesini iki gün önce katıldığı TV programında açıkladığını belirterek, söz konusu görüşmenin içeriğinin yansıtılanın aksine esprili ve şakalı bir görüşme olduğunu vurguladı.

Özersay, Ataoğlu’nun aralarında geçen telefon görüşmesini kamuoyu ile sanki gizli bir bilgi paylaşıyormuş gibi açıkladığını ama kendisinin iki gün önce katıldığı bir televizyon programında Fikri Ataoğlu ile telefon görüşmesi yaptığını söylediğini anımsattı.

Özersay, Ataoğlu’nun basınla sanki gizli ve yeni bir şeyi açıklıyormuş gibi açıklamalarının hiçbir manası olmadığını belirterek “ortada bir koalisyon pazarlığı da söz konusu değildir”dedi. Özersay, “Fikri Ataoğlu, açıklamayı dün yaptı oysa ben bu açıklamayı iki gün önce zaten kamuoyu ile paylaşmıştım. Dolayısı ile benim kamuoyuna açıkladığım gizli olmayan bir görüşmeyi kamuoyu ile paylaşmaktan çekinmediğim bir görüşmeyi basınla sanki gizli ve yeni bir şeyi açıklıyormuş gibi açıklamalarının hiçbir manası yoktur. Kaldı ki ortada bir koalisyon pazarlığı da söz konusu değildir” ifadelerini kullandı.

Özersay 2 gün önce katıldığı TV programında ne demişti:
“Farklı bir hükümet kurmak için kimseyle bir görüşmem olmadı. Fikri beyle bir telefon görüşmem oldu. Fikri bey benim iyi bir arkadaşımdır, sürekli şakalaşırız. Geçtiğimiz günlerde telefon görüşmemiz oldu. ‘Noldu hükümet bitiyor mu gibi bir muhabbetin ertesinde ‘Haa uğrarık bir seçim hükümeti için’ dedim. Bu muhabbetin üzerinden dörtlü koalisyon hükümetini yeniden kurmaya çalışıyorlar denilmesi zorlama bir yorumdur. Böyle bir şey söz konusu olmadı. Biz kimseyle görüşmedik. Zaman zaman siyasi partiler ortaklarına bir şeyi kabul ettirmek için ‘benim farklı koalisyon senaryolarım hazırdır’ imajı yaratmaya çalışır. Bu bir manevradır. Ortaklarınıza bir şeyi kabul ettirmek için bunu yaparsınız ama biz bu krizde bu hamleyi kullanmadık.”

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu