KıbrısManşet

Özersay’dan Töre’ye: Mevzuatta bir değişiklik mi var?

Meclis Genel Kurulu'nun bugünkü toplantısı başladı

Meclis Genel Kurulu’nun bugünkü toplantısı başladı. Yasama ve denetim işleviyle yapılacak birleşimde, milletvekillerinin güncel konuşmalarına yer verilirken oturum da Meclis Başkanı Zorlu Töre’nin 1 Nisan’da COVID-19 testinin pozitif çıkmasına rağmen, dün negatife döndüğünü açıklayarak, bugün Meclis’te yer alması kısa süreliğine gerginlik yarattı.

Konuşmasını yapmak üzere kürsüde söz alan Halkın Partisi Genel Başkan Kudret Özersay, mevzuatta bir değişiklik olup, olmadığını milletvekilleri Töre’nin yürütmenin başı olarak Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği kurala uymadığı eleştirisinde bulundu.

Meclis Başkanı Zorlu Töre ise yapılan eleştirilere karşı antijen ve PCR testinin dün negatife döndüğünü açıkladı ve milletvekillerini “İstismarcılığa devam etmeyin” ifadesi ile suçladı

Öte yandan 1 Nisan 2022 tarihinde Cumhuriyet Meclisi Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamada Zorlu Töre’nin 31 Mart tarihinde yaptırmış olduğu Koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıklarken Töre, 3 Nisan saat 17:39’da kişisel sosyal medya hesabından test sonucunun negatife döndüğünü açıkladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu