GenelManşetTürkiye

Özgecan Aslan’ın hayatı film oluyor

Mersin'in Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015'te henüz 19 yaşındayken evine gitmek için bindiği minibüste kaçırılarak katledilen Özgecan Aslan'ın hayatı film oluyor.

Mersin’in Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015’te henüz 19 yaşındayken evine gitmek için bindiği minibüste kaçırılarak katledilen Özgecan Aslan’ın hayatı film oluyor.

Özgecan Aslan’ın hayatı filme çekilecek. Filmin yönetmeni ve senaristi Seçil Çelebi ile filmin yapımcısı Mahmut Şirin, Ankara Öveçler Nazım Hikmet Çankaya Evi’nde filme ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Duru Film Yapım’ın kurucusu Mahmut Şirin, “Maalesef, Özgecan Türkiye’deki kadın cinayetlerinin sembolü ve biz onun çığlığı üzerinden cinayete kurban gitmiş bütün kadınların sesini duyurmak istiyoruz” dedi.

Fim için ailenin rızasını aldıklarını söyleyen Şirin, şöyle devam etti: “Aile bizi tanımak istedi. Birlikte çok vakit geçirdik. Özgecan’ı konuştuk. Yeri geldi birlikte ağladık. Yeri geldi kadın cinayetlerinin son bulacağı gün için birlikte ümit yeşerttik. Filmimizin hazırlıkları yakında başlayacak. Profesyonel bir sinema filmi çekeceğiz. Profesyonel bir ekiple çalışacağız. Henüz tarihlerimiz netleşmedi.”

NE OLMUŞTU?

Üniversiteli Özgecan Aslan, Mersin’in Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015’te Suphi Altındöken tarafından minibüsle kaçırıldıktan sonra cinsel saldırıya uğramış ve ardından öldürülmüştü.

Özgecan Aslan’ın katledilmesi Türkiye’deki kadın cinayetleri açısından da dönüm noktası olmuş, birçok ilde kadın cinayetlerini protesto etmek için eylemler yapılmıştı.

Sanıklar Suphi Altındöken, babası Necmettin Altındöken ve Fatih Gökçe yargılama sonucunda ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Cinayetin faili Suphi Altındöken, Adana F Tipi Kapalı Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’nda bir mahkum tarafından 11 Nisan 2016’da öldürülmüştü.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu