GenelKıbrısManşet

Özgöçmen: 1 hemşireye bile ihtiyaç duyulurken pozitif sonuçlar ciddi bir sıkıntı

Hemşireler ve Ebeler Sendikası Başkanı İbrahim Özgöçmen, Kovid-19 testleri pozitif çıkan hemşireler ve doktorların sağlık durumu hakkında bilgi verdi.

Hemşireler ve Ebeler Sendikası Başkanı İbrahim Özgöçmen, “Pozitif çıkan arkadaşlarımızın sağlık durumları iyi durumda karantinalarını bitirip aramıza dönmelerini bekliyoruz. Ümit ediyoruz ki 10 arkadaşımızın 50’ye yakın temaslısından pozitif sonuç çıkmaz” diyerek konuştu.

Katıldığı bir programda sağlık çalışanı sayısında ciddi sıkıntı çektiklerini söyleyen Özgöçmen, böyle bir dönemde 1 hemşireye bile ihtiyaç duyarken olağan kovid-19 pozitif test sonuçlarının ciddi bir sıkıntılar yarattığını belirtti. “İster istemez psikolojik yorgunluk ve baskı hissediyoruz” diyen Özgöçmen, “Umarım vaka sayıları gün geçtikçe düşer ve hastaneye gelen yük de azalmış olur” dedi.

Yeni personel alımıyla destek geldiğini fakat hala sayıca eksik olduklarını söyleyen İbrahim Özgöçmen, “Yeni personel alımı yapılarak biraz destek geldi fakat hala daha sayıca eksiğiz. Hastalara yetişebilmek adına, diğer servislerden ya da hastanelerden personel almak zorunda kalıyoruz. Bu defa diğer servislerdeki personel sayısını eksiltiyoruz bu da vatandaşın başvuracağı servislerdeki hasta sayısını düşürmek zorunda kaldık” dedi.

Sınavda başarılı olan 91 hemşirenin ödeme çıkamayacağı için işlerine başlayamadıklarını söyleyen Özgöçmen, “Mevsimlik işçi olarak alınan hemşirelerde usulsüzlük olduğunu biliyoruz ve bu işi mahkemeye taşıdık. Sınavda başarı göstermesine rağmen 91 hemşire arkadaşımızı halen daha hastaneye alamıyoruz. Siyaset uğruna mevsimlik işçi alımıyla ve o kişilerin de ödenmesiyle bu 91 arkadaşımıza Maliye Bakanlığı ekstra bir bütçe çıkartamıyorlar. Halbuki iddia edildiği gibi bu 130 kişi işlemeden evlerindeyseler ve bu konuyla ilgili iddia çıktıysa kanıtlamaları lazım. Eğer böyle bir durum varsa bu 130 kişinin derhal işlerinin durdurulması gerek ve yerlerine sınavda başarılı olan 91 kişinin alınması gerekmektedir” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Kardelen Göksu)

Diğer Haberler

Başa dön tuşu