KıbrısManşetSağlık

Özgöçmen: Acil Durum Hastanesi’nde yoğun bakım ihtiyacı karşılanamıyor

Lefkoşa'da yoğun bakım için yer bulunamayan bir üroloji hastasının Mağusa'ya götürüldüğü bildirildi.

Hemşire ve Ebeler Birliği Başkanı Ali Özgöçmen, Acil Durum Hastanesi’ne taşınan üroloji servisinde yatan bir hastanın Lefkoşa’da devlet ve özel hastanelerde yer bulunmadığı için yoğun bakım için Mağusa Devlet Hastanesi’ne götürülmek zorunda kaldığını açıkladı.

Gelişmeyi kişisel sosyal medya hesabından paylaşan Özgöçmen, “Pandemide 24 (+12) yatağa kadar yoğun bakımı olan Acil Durum Hastanesi’nde nasıl olur da yoğun bakım ihtiyacı karşılanamaz da hastalar bir başka hastaneye hatta özel hastaneye sevk edilerek devlete milyonlarca liralık faturalara neden olur? Nasıl bir yönetim anlayışının sonucudur bu? Amaç kime neye hizmet etmektir?” sorularını yöneltti.

Ali Özgöçmen, “Bu konuda akıllarda soru işareti bırakmayacak şekilde kamuoyu vicdanını rahatlatacak bir açıklama yapılması zaruridir. Halktan yana, devletten yana olanların bilgisine.!” dedi.

Özgöçmen açıklamasında şunları kaydetti:

“Üroloji servisinin daha etkili ve verimli çalışabilmesi için Pandemi Hastanesi olarak bilinen Acil Durum Hastanesi’ne taşınması bakanlıkça uygun görülmüş ve taşınmıştır. Yasal zemin gibi anestezi doktoru gibi bir takım eksiklikleri vardır. Tabi çalışılırsa bunlar aşılamayacak şeyler değil. Nitekim durumu sayın başbakana da aktararak hızlıca çözülmesine katkı koymak için ilettik de. Bu yazdıklarıma daha sonra detaylı olarak değineceğim.
Gelelim konunun esasına;
Yeni taşınan üroloji servisinde bir hastamızın genel durumunda bozulma olduğu için yoğun bakım ihtiyacı doğdu, bu ihtiyacı karşılanmak için Lefkoşa’da ne Nalbantoğlu’nda ne de özel hastanelerde yer bulunamadı. Nitekim Mağusa Devlet Hastanesi’nde yer açılmasıyla hastamız Mağusa’ya yoğun bakıma sevk edildi. Detaylarına girmeden buraya kadar her şeyin yaşanması olasıdır.
Ancak.!
Pandemide 24 (+12) yatağa kadar yoğun bakımı olan Acil Durum Hastanesi’nde nasıl olur da yoğun bakım ihtiyacı karşılanamaz da hastalar bir başka hastaneye hatta özel hastaneye sevk edilerek devlete milyonlarca liralık faturalara neden olur.!
Nasıl bir yönetim anlayışının sonucudur bu?
Amaç kime neye hizmet etmektir?
Bu konuda akıllarda soru işareti bırakmayacak şekilde kamuoyu vicdanını rahatlatacak bir açıklama yapılması zaruridir.
Halktan yana, devletten yana olanların bilgisine.!”

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu