KıbrısManşetSağlık

Özgöçmen: Göreve başlayan 7 hekim sevindirici haber ancak sayı yetersiz!

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası Başkanı İbrahim Özgöçmen, Sağlık Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Başbakan’a, sağlık sektöründe başarı gösteren 199 kişinin sisteme kazandırılması gerektiğinin çağrısını yaptı

GIYNIK ÖZEL

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası Başkanı İbrahim Özgöçmen, Sağlık Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Başbakan’a, sağlık sektöründe başarı gösteren 199 kişinin sisteme kazandırılması gerektiğinin çağrısını yaptı.

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası Başkanı İbrahim Özgöçmen, katıldığı bir programda gündeme dair gelişmeleri aktardı.

“GÖREVE BAŞLAYAN 7 HEKİM SEVİNDİRİCİ HABER ANCAK SAYI YETERSİZ”

Sözleşmeli olarak göreve başlayan 7 hekimin sağlık için sevindirici bir haber olduğunu ancak bu sayının pandemiden dolayı yetersiz olduğunu aktaran Özgöçmen, açılan Acil Durum Hastanesi’nde 60’a yakın hasta bulunduğunu ve 30-35 arasında hemşire olduğunu belitti. Yoğun bakım hastasına normal şartlarda dahi 2 hemşirenin baktığını ifade eden Özgöçmen, yoğun bakım servisinin tamamen personeli ile birlikte ayrı bir bölüm olması gerektiğini kaydederek hemşire sayısının ciddi anlamda yetersiz olduğunu belirtti.

“PANDEMİ DÖNEMİNDE SAĞLIK SEKTÖRÜNE TAKVİYE YAPILMAYACAK İSE NE ZAMAN YAPILACAK SORUYORUM?”

Özgöçmen, Sağlık Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Başbakan’a, sağlık sektöründe başarı gösteren 199 kişinin sisteme kazandırılması gerektiğinin çağrısını yaparak, “Mali desteğimiz yok deniliyor 4000 kusur kişi sağlık sektörüne mevsimlik işçi olarak alındı daha önce ve maaşları yatırılıyor, Covid-19 gibi bir pandemi durumda sağlık sektörüne takviye yapılmayacak ise ne zaman yapılacak soruyorum? İstenildiği zaman maliyenin oluşturulabildiğini biz daha önce gördük” sözlerine yer verdi.

3 Şubat’ta sağlık sektörü için mülakatların başlayacağını aktaran Özgöçmen, 40 kişinin sektöre dahil edileceğini belirtti.Maliye Bakanığı ile iletişime geçip sayının ne kadar daha yükseltilebileceği hakkında görüşme sağlayacağını aktaran İbrahim Özgöçmen, “Sağlık sektöründe ciddi sıkıntılar yaşıyoruz ve şuanda görevini yerine getiren tüm sağlık çalışanlarımız yorgunluğunun en üst seviyesindedir” dedi.

“AŞILAMA KAYNAK VE PORTİL İLE YÜRÜTÜLÜYOR”

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası Başkanı İbrahim Özgöçmen, aşılama çalışmaları hakkında da açıklama yaparak aşılamanın sistemsiz yürütüldüğünü ifade etti. Özgöçmen, “Sağlık Bakanlığı bu konu hakkında açıklama yapıyor ve düğün tebriği gibi aşılama çalışması yapılıyor, portil var, izdiham var. Evet aşılama yapılıyor ama nasıl yapılıyor? Keşke merkezlere çağırmak yerine bölgesel bir çalışma yapılsaydı. Muhtarlarda tüm yaş aralıkları var temel sağlık hizmetleri köy köy gezip aşılamayı yapmalıydı. Şuan aşılama bir şekilde yapılıyor araya kaynak ve torpil oluyor çok kötü diyemem aşılama için ancak sistemsiz yürütülüyor” şeklinde konuştu.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu