KıbrısManşetSiyasetToplum

Özgürgün: UBP’nin mevcut durumu “İrsen Küçük” dönemi gibi

Kıbrıslı Gazetesi’ne konuşan eski Başbakan ve UBP eski Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Ulusal Birlik Partisi’nin mevcut durumunu “İrsen Küçük” dönemine benzetti.

UBP’de şuan bir lider olmadığının altını çizen Özgürgün; “İş abiyle kalınca bu kadar” diye konuştu.

Özgürgün’ün açıklamasının tamamı şu şekilde;
Derviş Beyden sonra en uzun başkanlık yapan benim. 2013’ten 2018’e kadar partiye başkanlık yaptım. Dediğim gibi iki yanlıştan doğru çıkmaz. Bir parti, liderini kendi içerisinden çıkarır. Lider, parti içinde yetişerek çıkmazsa, o zaman o partiden disiplin de, sonuç da bekleyemezsiniz…
Seçim de kazanamazsınız.

Maalesef İrsen Küçük, bir ‘abi’ gibi parti başına getirildi Derviş Beyden sonra. Abi gibi parti başına geldiği için hem disiplini sağlayamadı hem de seçim kaybetti; üzülerek gitti.
Aynı şeyi Ünal Bey için yaptılar. Bir ‘abi’ gibi getirdiler. Girdikleri iki seçimi de kaybettikleri gibi, bundan sonraki seçimi de kazanamaz.

Orada olanlar şunu söyler, “Ben varken, o yoktu partide. Ben vekil, bakan iken o başka partideydi.” Bunu söylüyorlar, bunu zaten duyuyorum. 2 bin kişi işten atılırken, başka bir partinin Meclis Başkan yardımcısıydı şu anki UBP Genel Başkanı… Bu söylendiği anda o iş bitmiştir. Ne saygı, ne hakimiyet ne de liderlik kalır.

Bir parti lidersiz olduğu zaman o partide başarı mümkün değil. Ancak şimdi iktidar yakalanmış durumdayken ki aslında Faiz Sucuoğlu partinin içinde yetişmiş liderlik yapabilecek bir arkadaştı, ama maalesef o da anlaşılmaz bir şekilde bıraktı. Dolayısıyla bir ‘abi’ye kalınca bu iş abi ile buraya kadar…

Kaynak: Kıbrıslı Gazetesi

Diğer Haberler

Başa dön tuşu