KıbrısManşetSiyasetSürmanşet

Özgürgün’ün istifasının reddine sosyal medyadan tepki yağdı

Hüseyin Özgürgün'ün milletvekilliğinden İstifa talebinin reddi sonrası birçok siyasi sosyal medyada bu duruma tepki gösterdi

GIYNIK SOSYAL MEDYA

CTP, HP ve TDP’li vekiller Hüseyin Özgürgün’ün istifa talebini onaylarken, UBP-DP ve YDP’li vekiller ise Özgürgün’ün istifasını reddetti.

45 vekilin katıldığı oylamada, 23 ret, 21 kabul ve 1 çekimser oyla, Hüseyin Özgürgün’ün milletvekilliğinden istifa talebi reddedildi.

Hüseyin Özgürgün’ün milletvekilliğinden İstifa talebinin reddi sonrası birçok siyasi sosyal medyada bu duruma tepki gösterdi.

ŞAHALİ:
UBP VE HÜKÜMETTEKİ DESTEKÇİLERİ TARAFINDAN REDDEDİLDİ

“Hüseyin Özgürgün, dokunulmazlığı kaldırılmış, sahip olduğu varlıklarıyla ilgili, hakkında kamu vicdanını çok rahatsız eden bir yargı süreci bulunan, 18 ayı aşkın bir süredir mahkemeden uzakta ve yurt dışında yaşayan bir milletvekilidir.

İstifası bugün UBP ve hükümetteki destekçileri tarafından reddedildi.

“Hepsi aynıdır” deyip duranlar, umarım aslında “bazılarının tıpkısının aynisi” olduğunu, diğerlerinin de “tamamen farklı” olduğunu artık kabullenip itiraf ederler…”

ROGERS: YORUMSUZ…

En az bir buçuk senedir meclise gelmeyen, şu anda İstanbul’da yaşayan, milletvekilliğinden istifasını yazılı olarak sunan, telefonla Meclis Başkanına istifa ettiğini teyit eden ve istifasının arkasında olduğunu söyleyen Sn Hüseyin Özgürgün’ün istifası 23 ret, 21 kabul ve 1 çekimser oyla reddedildi. UBP, YDP ve DP milletvekilleri oylamada ret oyu kullandı.

ÖZERSAY: BİR YILDIR MECLİS’E GELMEYEN AMA VEKİL MAAŞINI ALAN…

“Bir yıldır Meclis’e bile gelmeyen ama vekil maaşını alan Sn. Özgürgün’ün istifası UBP-DP-YDP marifeti ile bugün reddedildi. Seçilen vekilin Meclis çalışmalarına katılmaması Halkın iradesine, bu kadar aydan sonra gelen istifanın reddedilmesi ise bu istifayı veren vekilin iradesine saygısızlıktır.”

ÖZYİĞİT: MECLİS’TE BİR UTANCA İMZA ATILDI

“Bugün Meclis’te bir utanca imza atıldı. 1 yılı aşkın süredir Meclise gelmeyen ve bu süre zarfında da maaş almaya devam eden Sn. Hüseyin Özgürgün’ün istifa talebi UBP, DP ve YDP milletvekillerinin oyları ile reddedildi. Gerçekten yazık.”

BESİM: YOK ARKADAŞLAR BÖYLE BİR DEVLET YERYÜZÜNDE GÖRÜLMEDİ

Sağlık Eski Bakanı Filiz Besim Hüseyin Özgürgün’ün istifasının Meclis’te kabul edilmemesini eleştirdi.

Sağlık Eski Bakanı Filiz Besim Hüseyin Özgürgün’ün istifasının Meclis’te kabul edilmemesini “Yok arkadaşlar böyle bir devlet yeryüzünde görülmedi. Boşuna nefes tüketmeyelim.” diyerek eleştirdi.
“Bugün Meclis gündeminde Hüseyin Özgürgün’ün istifası varmış. Halkın seçtiği bir vekil iki sene boyunca meclise gelmeyecek. Başka bir ülkeye taşınacak. Maaşını alacak. Kendisi istifa edecek ama hala daha Meclis “kabul edelim mi etmeyelim mi” diye gündem yapıp bu durumu konuşacak. Ve istifasını reddedecek…
Yok arkadaşlar böyle bir devlet yeryüzünde görülmedi.

Boşuna nefes tüketmeyelim.”

BARÇIN: ÖLÜDEN GÖZYAŞI BEKLEMEKLE EŞDEĞER

Kıbrıs Türk Memurlar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Devrim Barçın da Hüseyin Özgürgün’ün istifasının reddine tepki gösterdi.

“Kendi rızası ile istifa eden Sn. Özgürgün’ün kendi iradesine de saygısızlık yaparcasına, yurt dışında olup meclise gitmediği 18 Aylık dönemde 542 BİN 180 TL BRÜT MAAŞI almaya devam etsin diyerek istifasını onaylamayan UBP-DP-YDP’li vekillerden icraat beklemek ölüden gözyaşı beklemek ile eş değerdir.”

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu