EkonomiKıbrısManşetSiyaset

Özkıraç: Arıklı’ya Bakanlık gömleği bol geldi

Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’nın açıklamalarına sert yanıt verdi

GIYNIK ÖZEL

EL-SEN Başkanı Kubilay Özkıraç’tan, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’nın, El-SEN’ e yönelik KIB-TEK vurguna ortak mısınız söylemlerine ağır tepki geldi.

Basın açıklamasında bulunan EL-SEN, ‘Bıçak kemiğe dayanmadı, bıçak kemikten çıktı, sendikamıza yönelik iddialarını kanıtla, emniyette senin, Sayıştay da’ diyerek sert bir dille eleştirdi.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’nın yaptığı açıklamaların birçok kesimi itham altında bıraktığını dile getirerek sözlerine başlayan Özkıraç, “Kıb-Tek’te vurgun vb. söylemleri ile saçma sapan açıklamalar yapıyor. Bu ülkede Bakanlık görevinde oturan bir partinin Genel Başkanı’nın bu açıklamaları yapması hem etik kurallara aykırıdır. Hem de oturduğu koltuğun ağırlığına uygun değildir. Bize göre de Erhan Arıklı’ya o gömlek, o koltuk biraz bol gelmiştir. Dün yaptığı açıklamalar gerçekten bizi de üzmüştür” ifadelerini kullandı.

“GÖREVİNİZİ YAPIN”

‘YDP çevrelerinden aldığımız bilgilere göre Erhan Arıklı’nın gergin olduğu gözlemlenmektedir’ şeklinde konuşan Özkıraç, Arıklı’nın gergin olma nedenini ise YDP’nin genel kurultayına bağladı. Ancak Arıklı’nın gerginliğinin bu tür konuşmalara sebep olamayacağını aktaran Özkıraç ‘Yeter’ diyoruz dedi ve Arıklı’nın iddialarına şu sözlerle yanıt verdi: “KIB-TEK’te vurguna açtığı savaşta EL-SEN’e soruyor yanında mı değil mi? Ben de Erhan Arıklı’ya şunu söylüyorum: Eğer bir iddian varsa, belgen varsa, Sayıştay, Emniyet, Hukuk, Cezaevi sizin. Buyurun gelin görevinizi yapın.  Senin görevin nedir Erhan Bey? Eğer bir beklentin varsa o vurgunu yapan kesimlerden o konuya bizi karıştırma, git sermaye kesimiyle konuş.”

Arıklı’nın KIB-TEK’i yabancı sermayeye satması konusunda telkin aldığını da iddia eden Özkıraç,  toplumu da şu sözlerle uyardı: “Toplumun bu konuda çok dikkatli olmasını istiyorum Arıklı’yı o koltuğa oturtanlar, Arıklı’ya bir misyon verdi. Erhan Arıklı, KIB-TEK’i kaosa sürükleyecek, batıracak, üç parçaya bölüp yabancı sermayeye satacaksın başka yolu yoktur diye emir almıştır.  Bu ülkeni her döneminde müsteşarlık koltuğunu bırakmayan bir beyefendi var. Şahap Aşıkoğlu, kendisinin geçmişte Turizm Bakanlığı’nda görev yaptığı dönemden hakkında çok büyük iddialar var. İlerleyen günlerde bunu kamuoyu ile paylaşacağız. Aşıkoğlu, aldığı talimatlar doğrultusunda KIB-TEK’i özelleştirmesi için Erhan Arıklı’yı çok iyi yönlendiriyor.”

“ET DE ELİNDE, BIÇAK DA ELİNDE BUYUR TEMİZLE”

Öte yandan yakıt konusundaki yolsuzluk iddialarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan EL-SEN Başkanı, “Yakıt konusunda bir yolsuzluk varsa ve eğer gerçekten yolsuzlukla mücadele edeceksen sendika yanındadır. Ancak biz Erhan Arıklı’nın yolsuzlukla mücadele edecek safsatalarına inanmıyoruz. Adamın görevi belli. Sayaç alım ihalesinde yolsuzluk var, buyur temizle ette elinde bıçak da elinde. El-SEN önünde engel diyor. El-SEN senin her zaman önünde engel olacaktır. Bu kafa yapınla, bu anlayışınla El-SEN seninle her dönem kavgaya hazırdır. Son kez uyarıyorum ve ay sonuna kadar süre veriyoruz. Ya bu yolsuzlukları ortaya çıkaracaksın ya da o koltuktan ineceksin. Tüccarla yaptığın pazarlıkları biliyoruz. Yakıt ihalesini Türkiye’deki eski bir Başbakan’ın oğluna vermek istediğini biliyoruz. Tekrar uyarıyoruz senin bu toplumu karanlıkta bırakma hakkın yoktur” ifadelerine de yer verdi.

“Erhan Bey kaosa oynuyor” şeklinde konuşan Özkıraç sözlerini şöyle sürdürdü: “Onun KIB-TEK’i ve ülkeyi toparlama gibi bir derdi yoktur. Mensup olduğu anlayış, sermayenin sömürenlerin çıkarlarını korumaktır.  Ay sonu Sendika yönetim kurulu toplanacak Arıklı’ya söylüyorum bıçak kemiğe dayanmadı Bıçak kemikten çıktı. Size ay sonuna kadar müsaade ediyoruz. Eğer, bu yolsuzlukları ortaya çıkarmazsanız bu kurumla ilgili kısa vadeli yatırımlara başlamazsanız doğacak olan sonuçları ne EL-Sen ne de toplum sorumlu olmayacak. Her basın açıklamasında şunu söylerdik bu toplumun değerleri kimlikleri ile oynarsan sana bu ülkeyi dar eder, seni bu koltukta oturtmayız.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu