EkonomiKıbrısManşetPolisiye – AdliSiyaset

Özkıraç: Direniş göstererek değil, vuruşarak kazanacağız!

El-Sen’in bugün saat 10:00’da gerçekleştirilmesi planlanan eylem için Ekonomi ve Enerji Bakanlığı önünde açıklama yapan El-Sen Başkanı Kubilay Özkıraç, hükümete seslendi.

El-Sen’in bugün saat 10:00’da gerçekleştirilmesi planlanan eylem için Ekonomi ve Enerji Bakanlığı önünde açıklama yapan El-Sen Başkanı Kubilay Özkıraç, hükümete seslendi.

“Bir an önce bırakıp gitmeleri lazım, gereken neyse yapsınlar” diyen Özkıraç, bir ülkeyi sömürge durumuna getirmek için önce demokrasisini sonra kurumların değerini kaybettirmeye çabaladıklarını vurguladı.

Özkıraç, toplumun bir kıvılcım beklediğini ve artık işgal ettikleri makam mevkilerinin halk tarafından işgal edilmesi gerektiğina dikkat çekti.

“1990’larda ne söylediysek sevgili başkanla aynı durumdayız” şeklinde konuşan Özkıraç, direniş göstererek değil de vuruşarak kazanacaklarını ve isyanın kapıda olduğuna işaret etti.

BU MEMLEKET BİZİM PLATFORMU: MÜCADELE İÇİN GEREKİRSE KAVGA EDİLECEK

Eylem öncesi konuşan Bu Memleket bizim Platformu üyesi de çözümün birlikle mümkün olabileceğini ifade ederek, “Mücadele, hep beraber ‘Bu Memleket Bizim Platformu’ çatısı altında verilecek kavgadan geçmektedir. 40 senedir yapılanlara baktığımızda gelenler, gidenleri aratmıştır” dedi.

ÖZYİĞİT: BU ÜLKENİN SARAYA DEĞİL, EVİNE EKMEK GÖTÜRMEYE İHTİYACI VAR!

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit de eylem öncesi açıklamada bulunarak, “Saraya ihtiyaç yoktur. Bu ülkenin evine ekmek götürmeye ihtiyacı vardır. Pandemiyle mücadeleye, Kıb-Tek gibi güzide kurumlarını korumaya ihtiyacı vardır” dedi.

Özyiğit’in eylem öncesi yapmış olduğu açıklaması şu şekildedir:

“Bir ülke düşünün bağımsız, egemen yaşasın KKTC diyecekler ama Kıb-Tek’i elden çıkartılım, telefonu satalım. Limanları devredelim. Bir devlet bunlara sahip değilse nasıl devlettir. Kıb-Tek’te oynanan oyun başka. 4’lü hükümet döneminde görüş ayrılıkları vardı ama tartışmadan sonra uzlaştık. Sayın Taçoy nerede? Senin bu ülkeye kaybettirdiklerin nerede? Arıklı Kıb-Tek’teki yolsuzlukların hesabını soracakmış. Tamam varsa polise bildir, savcılığa bildir, bunları söylemek bu güzide kurumu yıpratıyor. Ansızın ne olduğu belirsiz bir yerden tankerlerle yakıt taşınıyor. İhaleyi iptal ediyorsanız baştan ihale açın siz TPIC diye bir firmadan ne menfaatiniz var? Bu ihaleleri el altından verip akaryakıt temin edip bu güzide kurumu zarara uğratacaksınız.”

“VATANDAŞIN ÖDEYEMEDİĞİ ELEKTRİK KESİLİRKEN ZENGİNLERE DOKUNMUYORLAR”

“Bir an evvel gitmesi gereken, ülkenin kanını emen AKSA’ya bu ülkeyi mecbur edeceksiniz. Yapılan budur. AKSA ile daha kötü koşullarda protokol zeminini yaratmak içindir. Sen vatandaşın ödeyemediği elektriği keseceksin ama anlı anlı zenginlere dokunmayacaksın. Neden? Kamu kurumları neden ödeme yapmıyor? Böyle yamalı bohça hükümetlerle bu işler olmuyor. Halk bugün olduğu gibi her alanda ayağa kalkmalı. Kurumlara sahip çıkacağız. Geleceği hep beraber şekillendireceğiz. TDP halk neredeyse onların yanındadır. Sonuna kadar bu ülkeye sahip çıkmaya birilerinin şahsi çıkarları için uzatmaya çalıştığı elleri de kırmaya devam edeceğiz.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu