GenelKıbrısManşetSiyaset

Özkıraç: Hani iki ayrı egemen devlettik?

El-Sen Başkanı Kubilay Özkıraç katıldığı bir tv programında ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.

El-Sen Başkanı Kubilay Özkıraç katıldığı bir tv programında ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.   Programda kendisine Türkiye Cumhuriyeti tarafından açılan davalara da değinen Özkıraç, “hani iki egemen ayrı devlettik? Egemenlik kayıtsız şartsız Ankara’nındır. Biz neyin demokrasisini konuşalım” diye sordu.

İRADE BİZDEN ÇALINDI

İradenin sendikaların elinden alındığını dile getiren Özkıraç, ülkede erken genel seçim sürecine girildiğini belirterek,  “Sendikaların yapacağı çok bir şey kalmadı memleketin toplumun siyasi partilerin durumu orta. Seçim sürecine girdik.  Devrimlerde değişim mutfakta başlar. Tencerelerle bu toplumun kadınları sokağa inerdi onu kaybettik.  Bu irade bizden çalınmıştır iradeyi tekrar almak için radikal eylemlere kavgalara mücadelelere girmemiz şarttır” dedi.

BİZİ BU NOKTAYA GETİRENLERİ TARİHİN ÇÖPLÜĞÜNDE GÖRECEKSİNİZ

15 Kasım töreninde bir kişinin zafer işareti nedeniyle göz altına alındığı iddialarına yönelik açıklamalarda bulunan Özkıraç, “Burası dağ başı mı? Zafer işareti yaptı tutuklandı. Burası TC’nin alt vilayetidir vs derlerse amenna ama o kişi kim ise bu noktaya getirenleri tarihin çöplüğünde mutlaka göreceksiniz. Faşizm daha üst seviyelere çıktı bunları da gözlerimizle görüyoruz. Herkes zafer işareti yapsın bakalım yasak mı değil mi biz de öğrenelim” ifadelerini kullandı.

ÜLKENİN GENÇLERİNE UMUTSUZLUKTAN BAŞKA BİR ŞEY VERMİYORUZ

Ülkenin ekonomik ve siyasi sorunlarına dair konuşan Özkıraç, ülkenin gençlerine gelecek vaat etmediğini şu sözlerle belirtti, “Bu ülkede gençlere umutsuzluktan başka ne veriyorsunuz?  Bu ülkede Türkiyelileştirme politikaları var. Ekonomik ve siyasal işgal altındayız.”

HANİ İKİ AYRI DEVLETTİK?

Kendisine Türkiye’de açılan davalara da değinen Özkıraç, “Ankara’ya yasaklı olanlarla atlayıp bir uçağa gidelim Ankara’ya Türkiye’den yeni bir yazı geldi.  Ankara 26’ncı asliye ceza mahkemesi, kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret davası açılmış hakkımda. ‘Yobaz ve faşist’ demişim. Hani ayrı iki egemen devlettik? Neyi konuşalım neyin demokrasisi? Egemenlik kayıtsız şartsız Ankara’nındır” dedi.

DÜZENLİ AKARYAKIT GELMEYE BAŞLADI

Diğer yandan akaryakıt krizinin şimdilik düzene girdiğini ifade eden Özkıraç, “Sideral düzgün ve düzenli bir şekilde yakıtını getirmeye başladı. Yakıt krizi şu an için açılmıştır.  Bu ülkeye sağlıklı ucuz kaliteli yatırım istiyoruz” diye konuştu.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu