GenelKıbrısManşetSiyaset

Özkıraç: Kıb-Tek özelleştirilemez

El-Sen, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nda yaşanan son gelişmeleri kamuoyu ile paylaşmak amacıyla El-Sen Merkez binasında basın toplantısı gerçekleştirdi.

El-Sen, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nda yaşanan son gelişmeleri kamuoyu ile paylaşmak amacıyla El-Sen Merkez binasında basın toplantısı gerçekleştirdi. Açıklamalarda bulunan El-Sen Başkanı Kubilay Özkıraç yeni gelecek hükümete de seslenerek ‘Özelleştirmeye karşıyız, Kıb-Tek batmadı, batmaz da yazılı ve sözlü olarak yapılması gerekenleri aktardık, yeni hükümete de ileteceğiz ama böyle devam ederse bu ülkede Kıbrıs Türk sendikal harekette görülmedik eylemlere hazır olun” uyarısında bulundu.

Kıb-Tek’i satmaya çalışanlara seslenen Özkıraç ‘beceremeyeceksiniz’ dedi ve kesintilerin nereden kaynaklandığını açıkladı. Özkıraç, seçimden sonra gelecek hükümeti bekliyoruz yazılı ve sözlü önerilerimizi sunduk. Bunlarda gerçekleşmezse Kıbrıs Türk sendikal hareketinde görülmeyen eylemelere başlanacaktır. Kıb-Tek bu toplumun malıdır. Sanayi Holdingi, Makarna fabrikalarını, Çimento Fabrikasını unutmadık…” dedi.

“En az 15 bin sayaca ihtiyacımız var. Şubat ayı çok sıcak geçecek. Teknik ekip personelimiz kalmayacak. Kıb-Tek batmadı, batmaz da özelleştirmenin ‘Ö’süne bile karşıyız. Yaklaşık 4 yıldır elektrikte fiyat tarifesi şarttır. 3’e alıyoruz 1’e satıyoruz. Bir fiyat ayarlaması şarttır” ifadelerine yer veren Özkıraç, borçlu olanların elektriklerini keseceklerini belirterek “Vakıflar İdaresi’nin 18 Milyon TL borcu var, elektriğini kesiyoruz kaçak bağlıyorlar hoca böyle yaparsa cemaat ne yapsın?” dedi.

Yaklaşık 200 personelin eksik olduğunu kaydeden Özkıraç, “6 bölgede 50 işveren 550 çalışan var. Teknisyenimiz yok, bu çocuklar iki kişilik iş yapıyor. Acil ihtiyacımız 140 işçimiz yok, arabayı sürecek şoför yok” dedi.

“Teknecik’teki kalitesiz yakıttan insanlarımız hasta oluyor” şeklinde konuşan Özkıraç, kurum içindeki sıkıntılar olduğunu alacak- vereceklerde sıkıntılar yaşandığını söyledi ve ekledi Perşembe’ye kadar hem maaşlarımız hem de 13’ncü maaşlarımız ödenecek, ödenmek zorunda” dedi.

 

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu