KıbrısManşet

Özkıraç: Polis içeriden çıkmalarına izin vermiyor

EL-SEN ve 22 sendika, Teknecik Elektrik Santrali önünde “Hükümetin taleplere karşı duyarsızlığı, çalışanların tutuklanması ve polisin tavrını” protesto etmek adına eylem başlattı.

EL-SEN tarafından hafta başında başlatılan eylem kapsamında, KIB-TEK’e borcu olduğu iddia edilen Cumhurbaşkanlığı, BRTK ve Cumhuriyet Meclisi dahil olmak üzere tüm kurum ve kuruluşların elektrik enerjileri kesiliyor.

Düzenlenen “enerji kesme” eylemleri kapsamında bazı EL-SEN üyeleri “hırsızlık” iddiasıyla tutuklanmış durumda.

Bu nedenle EL-SEN ve pek çok sendika, Teknecik Elektrik Santrali önünde eylem başlatmış durumda.

Eylem kapsamında santral önünde ateş yakıldı.

Eylem alanında basına açıklamalarda bulunan EL-SEN Başkanı Kubilay Özkıraç, “Bir mücadelenin ateşini yaktık. İrademize sahip çıkmak, bu ülkede var olmak istiyoruz” dedi.

KIB-TEK’in, ülkenin öz değer olduğuna vurgu yapan Özkıraç, “Bu değeri ne sattırır ne de peşkeş çektiririz. Tek derdimiz yatırım. Mayıstan sonra bu ülke kapkara olacaktır” ifadelerini kullandı.

“POLİS, VARDİYA ÇALIŞANLARININ İÇERDEN ÇIKMASINA İZİN VERMİYOR” 

Özkıraç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizi yönettiğini iddia edenler, Ankara’nın kuklalarıdır. Aylardır rezalet çekiyoruz, bizden sorumlu bakanın kim olduğunu bilmiyoruz. Ülke ayağımızın altından kaydı gitti. İçeride polisler vardiya çalışanları tehdit ediyorlar. Polis komutanlarıyla, askerle TİS imzaladığımızı hatırlıyoruz. Polis içeriden çıkmalarına izin vermiyor. 72 saattir içeriderler. El-Sen bu işten tek başına kurtaramaz.”

İDDİA… “CUMHURBAŞKANLIĞI’NIN 62 MİLYON TL BORCU VAR” 

Özkıraç ayrıca, bazı devlet kurumlarının da kuruma olan borçlarını açıkladı:

“Arıklı’nın bakanlığının (Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı)  4 milyon TL, BRT’nin 6 milyon TL 10 yıl taksitli borcu var. Cumhurbaşkanlığı’nın ise 62 milyon TL borcu var.”

KAYNAK: KIBRIS POSTASI

Diğer Haberler

Başa dön tuşu