KıbrısManşetSürmanşet

Özkıraç: Seçiminiz batsın

El-Sen Başkanı Kubilay Özkıraç, 10 gündür bir süreç yaşandığını birçok tehditler aldıklarını söyledi. Üretim yapılıyorsa karşılığının da alınması gerektiğini ifade eden Özkıraç, Büyükkonuk Belediyesi’nin kaçak elektrik için ara emri aldığını anımsattı

CANLI TAKİP

Arızalı jeneratörlerin tadilatı yapılmadığı gerekçesi ile EL-SEN Teknecik Elektrik Santralinde bir saatlik uyarı grevi yaptı. EL-Sen Başkanı Kubilay Özkıraç, Teknecik Elektrik Santrali’nde sekiz dizel jenaratör olmasına rağmen şu anda dört tanesinin hizmet verdiğini belirtti.

Çalışan dört jeneratörün ise bakımları yapılmadığı için devre dışı kalma durumu olduğunu belirten Özkıraç,Kıb-Tek Yönetimini göreve çağırdı. Eylem’e Türk-Sen Başkanı Aslan Bıçaklı’da destek verirken, yaptığı konuşmada arızalı ve bakım bekleyen jeneratörlerin neden bakımının yapılmadığını birilerinin açıklaması gerektiğini kaydetti.

BIÇAKLI: KIB-TEK’TE OYNANAN OYUNLAR DEVAM EDİYOR

Türk-Sen Başkanı Aslan Bıçaklı, bir saatlik uyarı grevinde yaptığı konuşmada Kıb-Tek’te oynanan oyunların devam ettiğini söyledi. Ülkede enerji üreten santralin bakım ve tadilat gerektiren jeneratörlerin arızasının yönetim tarafından giderilmediğini ifade eden Bıçaklı, “Bugünde enerji ürettiğimiz santralde toplandık. Kıb-Tek’te oynanan oyunlar devam etmektedir. Bir ülke düşünün enerji ürettiği santralın arızası olur ve arızayı yönetim gidermez. Santraller yetersiz imza atarlar parça alınmaz, verimliliği sağlamaz ve burada çalışan insanlara gece yarısı polis yollarlar. Arızalı olan 4 santralın arızası neden yapılmaz, bakımı olan santralar neden yapılmaz? Toplum hala daha pahalı elektrik almaya mahkûm ediliyor. Topluma açıklasınlar, Türk-Sen olarak ülkenin değerlerine sahip çıkacağız. Herkes enerji tüketirse borcunu da ödeyecektir” dedi.

ÖZKIRAÇ: KAÇAK ELEKTRİK İÇİN ARA EMRİ ALDI

El-Sen Başkanı Kubilay Özkıraç, 10 gündür bir süreç yaşandığını birçok tehditler aldıklarını söyledi. Üretim yapılıyorsa karşılığının da alınması gerektiğini ifade eden Özkıraç, Büyükkonuk Belediyesi’nin kaçak elektrik için ara emri aldığını anımsattı.

“Büyükkonuk Belediyesi kaçak elektrik için ara emri aldı, Dipkarpaz Belediyesi’nde arkadaşlarımız tehdit ediliyor” diyen Özkıraç, “Sayın Suphi Coşkun ya sendikamızdan özür dileyecek, ya da misli ile karşılık vereceğiz. Yoksullar, işçiler, elektrik parası ödüyorsa oteller de devlet de ödeyecek. Mahkeme kararlarına saygımız sonsuz, ama en büyük mahkeme halkın vicdanıdır” dedi.

“BU KAVGANIN ÇITASI YÜKSELECEK”

Teknecik’te ciddi bir kaybın olduğunu ve bu kaybın Kıb-Tek’e saatlik maliyetinin 69 bin TL olduğunu günlük maliyetinin ise 1 Milyon 600 bin TL olduğunu söyleyen ve aylardır Teknecik’te 4 santralin devre dışı kaldığını ifade eden Özkıraç, “Öyle bir yönetim kurulu var ki sadece ihale takipçiliği yapıyor. İlerleyen günlerde son 5 yılın bütün ihalelerini açıklayacağız. Bu ülkeyi kimlerin yönettiğini görsünler. Biz sadece emekçi kısmına hesap veririz. Yüksek Mahkemeye soruyorum ara emri almak bu kadar basit mi? Girne Polis Müdürlüğü burayı bastı ve gözdağı verdi. Biz bunların alasını yaşadık. Haklı olduğumuz müddetçe kimse karşımızda duramayacak.  Bu kavganın çıtasını daha da yukarı çekeceğiz, biz seçim derdinde değiliz sizin seçiminiz batsın” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu