EkonomiKıbrısManşetSiyaset

Özkıraç: Yolsuzlukla mücadele ciddiyet ister, Erhan Arıklı sadece siyaset yapıyor

Yolsuzluklarla ve haksızlıklarla mücadele eden bir örgüt olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini kaydeden Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası Başkanı Kubilay Özkıraç, "Zenginden alıp fakirlere dağıtan Robin Hood da o dönemde birilerine göre mafyaydı" diyerek, Yoksul ve ihtiyaçlı kesimin daima yanında olduklarını vurguladı ve EL-SEN’e yönelik eleştirilere yanıt verdi

GIYNIK WEB TV yayınında kendisine ve EL-SEN’e yönelik eleştirilerde bulunan Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’nın iddialarına yanıt veren EL-SEN Başkanı Kubilay Özkıraç GIYNIK Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu.  Yolsuzluklarla ve haksızlıklarla mücadele eden bir örgüt olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini kaydeden Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası Başkanı Kubilay Özkıraç, “Zenginden alıp fakirlere dağıtan Robin Hood da o dönemde birilerine göre mafyaydı” diyerek, Yoksul ve ihtiyaçlı kesimin daima yanında olduklarını vurguladı ve EL-SEN’e yönelik eleştirilere yanıt verdi.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’nın, EL-SEN’e yaptığı ‘yolsuzlukla mücadelede birlikte hareket edelim’ çağrısına yanıt veren Özkıraç, “Yolsuzlukla mücadele ciddiyet ister. Erhan Arıklı sadece siyaset yapıyor, KIB-TEK’İ batırmak için özel bir görev almış bakandır” ifadelerini kullandı.

“YAKIT VAR YAKITÇIK VAR”

Arıklı’nın yakıtı 30 doların altına alacağı söylemlerine ise ‘Yakıt var, yakıtçık var’ şeklinde cevap veren Özkıraç, “Sayın Arıklı’nın mesleği nedir? Geçmişi nedir? Böyle bir çalışması var mı? Arabasına koyduğu sıvının mazot mu benzin mi olduğunu ayırt edebilir mi? Bunların arasındaki farkı biliyor mu? Teknik bir bilgisi ya da bu bilgileri sağlayabilecek ekibi var mı?” diye sordu.

“İHALENİN ERTELENMESİ KİME YARADI?”

Arıklı’nın ‘Adrese teslim ihale’ iddialarına da yanıt veren Özkıraç, “Adrese teslim ihale derken Merkez İhale Komisyonu gibi devletin önemli ve ciddi bir kurumu suçlanıyor. Bu dosyalar şeffaf bir kutu içerisindedir. İlgili arkadaş kilidini anahtarla herkesin önünde açıyor, dosyalar ona göre ayrılıyor ve herkes tarafından görülüyor. Adrese teslim diyerek suçladığı yer Merkezi İhale Komisyonu’dur” dedi ve 13 Ocak’ta gerçekleşmesi planlanan ancak iptal olan ihaleye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“6 Ocak’ta yapılması planlanan ihale temaslı vaka nedeniyle 13 Ocak’a ertelendi. Ardından aynı ihale uluslararası ihaleye çıkılacak gerekçesi ile iptal edildi. Sayın Arıklı diyor ki; ‘ben Türkiye Enerji Bakanlığı ile görüştüm bize yardımcı olacağını söyledi’. Yardımcı olmak ne demektir? Yine bir devletten devlete olayı mı yaşayacağız? Siz bu yakıtı kaç paraya getireceksiniz? Bu ihale şu anda gereksiz yere uzatılıyor. Bu kime yaradı şimdi?” diyen Kubilay Özkıraç, “Sayın Arıklı ile MORS LTD.’in özel anlaşması mı var? Bu sürecin uzaması MORS LTD.’e yarıyor.  İkisi arasında bir çıkar mı var? Bunda başka düşünülebilecek bir şey var mı?” diyerek Bakan Arıklı’yı eleştirdi.

Özkıraç, “Sayın Arıklı Bakanlar Kurulu’ndan yetki alacağını söylüyor. Sayın Arıklı siz Ekonomi ve Enerji Bakanı mısınız yoksa Merkez İhale Komisyonu Başkanı mısınız? Siz nasıl yakıt alacaksınız? Bakkal’da fueloil satmıyorlar. Kıbrıs’ta petrol yok. Bakan da bu yakıtı dışardan getirtecek. Niye zaman kaybettirdi. 30 doların altında olması kaydıyla elden isteyen herkes teklif verebilir diyor. Bunun bir şartnamesi olması gerekiyor. Bu bakkaldan alınan bir yakıt değil” dedi.

“ÇAMUR AT İZİ KALSIN…”

KIB-TEK’in ayda iki milyon dolar zarardan kurtulabileceği iddialarına da yanıt veren Özkıraç,“Kurumu ayda 2 milyon dolar zarardan kurtarabileceğini iddia ediyor. Şu anda 12 bin ton yakıtın tüm maliyetleriyle fiyatı 4 buçuk milyon dolar eder. Bu kurumun ayda iki milyon dolar kar elde edebilmesi için bu yakıtın iki buçuk milyon dolara alınması gerekiyor. Bir ayda iki milyon dolar kar etmenin imkân ve ihtimali yoktur böyle bir iddia çok yanlıştır. Bunu söylüyorsanız ya siz bir şey bilmiyorsunuz veyahut çamur at izi kalsın mantığıyla hareket ediyorsunuz. Varsa elinde belgesi Savcı orada, Sayıştay orada, polis orada, kelepçe orada, hapishane orada ee hadi buyur… Bu sorunun gerçekten üzerine gidecekse yanında olacağız ancak bu şekilde bir tutumla mümkün değil” diyerek Arıklı’nın iddialarını sert bir dille eleştirdi.

“EN AZINDAN DARBECİ DEĞİLİZ”

Arıklı’nın ‘Kıbrıs’ın Frankeştaynları’ açıklamasına da yanıt veren Özkıraç, “En azından biz darbeci değiliz” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz doğrunun yanında mücadele ederek doğruya ulaşmak istiyoruz. Biz partiler üstüyüz, partici değiliz. Bizim hakkımızda çıkan mafya vb. sözlere de cevap veriyorum. Evet, kendi çapımızda mafyayız. Yoksulun yanındayız. Zenginden alıp fakirlere dağıtan ‘Robin Hood da o dönemde birilerine göre mafyaydı” diyerek, yoksul ve ihtiyaçlı kesimin daima yanında olduklarının altını çizdi.

ATANANLAR ASKER KÖKENLİ İÇERİDE BÜYÜK BİR SAVAŞ OLABİLİR

Kıb-Tek’e YDP’den yapılan 4 atama ile ilgili ise Özkıraç, “Yönetim Kurulu’na atanan iki kişinin asker kökenli olduklarını biliyoruz. Kurumun içerisinde neler olacak zaman gösterir ama galiba bunun içinde sağlam bir savaş vereceğiz” ifadelerine yer verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu