EkonomiKıbrısManşetSiyaset

Özkıraç’tan Arıklı’ya yanıt gecikmedi! “Hangi sözünü tuttun ki?”

EL-SEN Genel Başkanı Kubilay Özkıraç, “Bakan Arıklı, yatırımlar konusunda verdiği sözleri tutmadı, sayaçlar konusunda verdiği sözleri tutmadı, yakıt ihalesi konusunda verdiği sözleri tutmadı, istihdamlar konusunda verdiği sözleri tutmadı” diyerek, “Bakan Arıklı hangi sözünü tuttu?” sorusunu yöneltti


Katıldığı canlı yayında, EL-SEN’in grev açıklamasına yönelik “Grev silahı bu kadar kolay kullanılmamalı, Erhan Arıklı ne söz verdi de tutmadı?” açıklamasında bulunan Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’ya yanıt gecikmedi.

GIYNIK Gazetesi’ne konuyla ilgili açıklamalarda bulunan EL-SEN Genel Başkanı Kubilay Özkıraç, “Bakan Arıklı, yatırımlar konusunda verdiği sözleri tutmadı, sayaçlar konusunda verdiği sözleri tutmadı, yakıt ihalesi konusunda verdiği sözleri tutmadı, istihdamlar konusunda verdiği sözleri tutmadı” diyerek, “Bakan Arıklı hangi sözünü tuttu?” sorusunu yöneltti.

“ORGANİZE ÇETE ÖRGÜTLENMESİ”

“Bakan Erhan Arıklı, sendikanın neden grev kararı aldığını bilmiyorsa, KIB-TEK Yönetim Kurulu’na sorsun, onlar sebebini çok iyi biliyor” diyen Özkıraç, “KIB-TEK Yönetim Kurulu’nun bazı üyeleri organize çete örgütlenmesi gibi hareket ediyor” suçlamasında bulundu.

“BAZI YÖNETİM KURULU ÜYELERİ KİŞİSEL ÇIKARLARI DOĞRULTUSUNDA ÇALIŞIYOR”

Kendi başına buyruk şekilde hareket eden bazı yönetim kurulu üyelerinin KIB-TEK’in yararına ve geleceğine yönelik kararlar almak yerine, kendi çıkarlarına yönelik işlerle meşgul olduklarını öne süren Özkıraç, “Özellikle UBP’nin Yönetim Kurulu’na atadığı 2 üye ve YDP’nin atadığı 1 üye kişisel çıkarlarına yönelik işlerle meşgul. Birileri ihale alma peşinde, birileriyse kendi geleceğini kurtarma peşinde. Bu kadar da açık ve net konuşuyorum” dedi.

“GREVİ SİLAH OLARAK KULLANMIYORUZ”

Sendikanın grevi bir silah olarak kullanmadığını vurgulayan Özkıraç, günü geldiği zaman ve gerektiği zaman hareket ettiklerinin altını çizerek, akaryakıt alımı konusunda da ihalesiz alımlardan vazgeçilmesi gerektiği çağrısında bulundu.

YARIN SABAH GÖRÜŞECEKLER

Özkıraç ayrıca, yarın sabah Bakan Erhan Arıklı’nın daveti üzerine saat 09.30’da görüşme gerçekleştireceklerini de açıkladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu