Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
KıbrısManşetToplum

Özkurt: “Kanalların YYK’dan alacakları karasal yayın lisansıyla yayınlarına devam edebilir”

BRTK Müdürü Meryem Özkurt, televizyon kanallarının Yayın Yüksek Kurulu'ndan alacakları karasal yayın lisansıyla karasal yayıncılık mecrasında yayınlarına devam etmelerinde hiçbir sıkıntının ve engelin olmadığını kaydett

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) Müdürü Meryem Özkurt, televizyon kanallarının Yayın Yüksek Kurulu’ndan alacakları karasal yayın lisansıyla karasal yayıncılık mecrasında yayınlarına devam etmelerinde hiçbir sıkıntının ve engelin olmadığını kaydetti.

Özkurt yazılı açıklamasında KKTC’de lisansı bulunan televizyon kanallarının, BRTK’nın Smart TV Dijital Platform uygulamasını hayata geçirmesiyle, internet erişiminin olduğu, dünyanın her noktasından izlenebilme imkanına sahip olduğunu kaydetti.

2010 yılından itibaren ada genelinde yayın anlamına gelen karasal yayıncılık platformunun ise şu ana kadar hali hazırda mevcut olduğunu ifade eden Özkurt yazılı açıklamasında şunları kaydetti:

“2019 yılında kanallar karasal lisanslarını yenilemeyip sadece uydu yayıncılığında kalmayı tercih etmişlerdir. Karasal yayıncılık sistemi, Kantara ve Selvili Tepe’de mevcut olup BRTK, 3 TV kanalı ve 2 radyosuyla yayınlarını bu mecradan da sürdürmeye devam etmektedir. Kanalların Yayın Yüksek Kurulu’ndan alacakları karasal yayın lisansıyla bu mecrada da yayınlarına devam etmelerinde hiçbir sıkıntının ve engelin olmadığını kamuoyuyla paylaşmak isteriz”.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu