KıbrısManşetSiyasetToplum

Öztürkler: Daha iyi şartlar için göç eden insanların suçlu olmadığına inanıyorum

İnsan tacirleri tarafından dün Kıbrıs açıklarında ölüme terk edilen, aralarında çocukların da olduğu mülteciler cezaevine gönderildi. İçişleri Bakanı Öztürkler cezaevindeki mülteci çocuklarla ilgili açıklama yaptı

İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler, dün GIYNIK Gazetesi tarafından gündeme getirilen ve geniş yankı uyandıran 13 ve 15 yaşındaki  iki Suriyeli çocuğun cezaevine götürülmesi ile ilgili açıklama yaptı. Ziya Öztürkler, çocukları ziyaret ettiğini ve onlara nasıl yardımcı olacaklarını anlattığını söyledi. Öztürkler, daha iyi şartlar için göç eden insanların suçlu olmadığını belirtti.

BAKANDAN YASALARDAKİ EKSİKLİKLERİNİN GİDERİLME ÇAĞRISI

İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler de bugün sosyal medya yaptığı paylaşımda, mülteci çocukları hapishanede ziyaret ettiğini ve sağlıklarının iyi olduğunu duyurdu. Öztürkler, çocukları güvenliği sağlanmış özel bir yurtta kalmaları konusunda girişim yaptığını ancak çocukların adaya geldikleri mülteci grubu ile kalmayı tercih ettiğini belirtti.

“Kendi ülkelerinden can güvenliği olmadığı için ayrılmış, daha iyi şartlar için göç eden insanların suçlu olmadığına inanıyorum. Onlara suçlu muamelesi yapmadan, bu önemli, insani konuda devlet olarak yasal düzenlemelerimizi, eksiklerimizi bir an önce gidermeliyiz” diyen İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler’in açıklamasının tamamı şöyle:

“Hepimizin yüreklerini acıtan, vicdanlarımızı yaralayan 13 yaşındaki ve 15 yaşındaki Suriyeli iki çocuk mülteci ile ilgili dün akşam tercümanımla birlikte Yeni Cezaevini ziyaret ettim.

Çocukları ziyaret etmeden önce yapmış olduğum temaslarda, Mahkemelerimizin ve Polis Genel Müdürlüğümüzün çocuklar hakkında nihai karar alınana kadar onların ayrı, güvenliği sağlanmış özel bir yurtta kalmaları konusunda yardımcı olmaya hazır olduklarını da gördüm.

13 ve 15 yaşlarında iki çocuğumuzla yaklaşık iki saate yakın Yeni Cezaevinde görüşerek, onlara nasıl yardımcı olacağımızı anlattım. Çocukların sağlık durumları ve beslenmeleri ile ilgili gereken her şeyin gardiyanlarımız tarafından yapıldığını da söylemeliyim. Çocuklarımızla yaptığım konuşma benim için hiç de kolay olmamıştır. Her iki çocuğumuzun da Yeni Cezaevinde arkadaşları ile birlikte kalmakta ısrar etmeleri ve “burada kendimizi daha güvende hissedeceğiz” demeleri üzerine çocukların 10 kişilik mülteci kafilesi ile birlikte kalmaları kararlarına saygı duyduk.

Kendi ülkelerinden can güvenliği olmadığı için ayrılmış, daha iyi şartlar için göç eden insanların suçlu olmadığına inanıyorum. Onlara suçlu muamelesi yapmadan, bu önemli, insani konuda devlet olarak yasal düzenlemelerimizi, eksiklerimizi bir an önce gidermeliyiz. Dün akşam Yeni Cezaevinde görev yapan gardiyan arkadaşlarımızın, mültecilere yaklaşımı, onlara karşı duyarlılıklarını bizzat yerinde gördüm. Tüm gardiyan arkadaşlarımıza bu konuda ayrıca hassasiyet gösterdikleri için bir kez daha teşekkür ediyorum.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu