KıbrısManşetSiyasetToplum

Öztürkler gitti batı bölgesi unutuldu

Eski İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler, görev süresi boyunca ‘bölge ayırt etmeden’ her yere hizmet götürmek için çalışsa da, kendisi görevden gidince Batı bölgesi de ‘yetim’ kaldı

ÖZEL HABER

Eski İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler, görev süresi boyunca ‘bölge ayırt etmeden’ her yere hizmet götürmek için çalışsa da, kendisi görevden gidince Batı bölgesi de ‘yetim’ kaldı.

‘İCRAAT YAPAN BAKAN’ OLARAK HAFIZALARA KAZINDI
İçişleri Bakanı olarak görev yaptığı 15 aylık süre içerisinde, kangrenleşmiş birçok sorunun çözümü için adım atan UBP Güzelyurt Milletvekili Ziya Öztürkler’in bakanlık görevinden ayrılması sadece Güzelyurt bölgesinde değil ülke genelinde de üzüntü yaratmıştı. Pasaport basımı sorunu, yıllarca bitirilmeyen yeni cezaevinin hizmete açılması, e-vize otomasyon sisteminin kurulması, ülkedeki suç örgütleri ve suçlu kişilerin sınır dışı edilmesi, kriminal şahısların ülkeye girişinin yasaklanması gibi önemli adımların yanı sıra, görev süresince yıllarca atıl durumda bırakılan kırsal kesim arsalarının altyapılarının tamamlanması için önemli adımlar atan Ziya Öztürkler, görevde olduğu süre içerisinde icraatlarıyla halkın büyük takdirini toplamakla kalmadı, halkın gözünde ‘en çok icraat yapan bakan’ olarak da pozitif bir imaj çizdi.

GAZİVEREN MUHTARI İSYANDA
 Güzelyurt Gazetesi’ne konuşan bölge halkı, Ziya Öztürkler’in Bakanlığı döneminde bölgenin hizmet gördüğünü fakat Öztürkler’in ardından kendilerini ‘yetim’ gibi hissettiklerini dile getirdi. Ziya Öztürkler’in Bakanlık görevinden alınmasıyla birlikte, Batı bölgesinden hiçbir vekilin kabinede kalmaması nedeniyle, kendilerini her zaman “yetim çocuk” gibi hisseden Güzelyurt ve Lefke bölgesi halkının bu hissiyatı daha da derinleşti. Gaziveren köyü muhtarı Zekiye Akarsular Sancak’ın, Gaziveren köyünün hizmet beklediği yönündeki açıklaması da bu hissiyatın ne kadar doğru olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Köy içerisindeki kırsal kesim arsalarının, altyapılarının İçişleri Bakanlığı tarafından bir an önce yapılması için gerekli adım atılmasını beklediklerini ifade eden Zekiye Akarsular Sancak, Kasım ayı içerisinde yaptıkları görüşmede, konuyla ilgileneceği sözünü aldıklarını ancak konuyla ilgili herhangi bir adım atılmadığını dile getirdi.

GÖREV SÜRESİNCE KIRSAL KESİM ARSALARINA REKOR ORANDA HİZMET GÖTÜRÜLDÜ
“Görev sürem boyunca, insanımızın hassasiyet gösterdiği konulara öncelik verdim. Bireysel kazanımlarla değil, toplumsal kazanımlarla ülkemizin ileriye gitmesi adına çalıştım ve bu yönde ortaya irademi koydum” sözleriyle görevine veda eden Ziya Öztürkler, 15 aylık görev süresinde kırsal kesim arsalarının altyapılarının tamamlanmasında rekor bir hizmete ulaştı. 2023 yılı hedefleri doğrultusunda ve halka söz verdiği şekilde Mesarya ve Doğu bölgesindeki kırsal kesim arsalarının altyapı çalışmalarının tamamlanması için önemli bir yol kat eden Öztürkler, Serhatköy, Mevlevi, Boğaziçi, Aş. Bostancı, Yuk. Bostancı’da bazısı 15, bazısı 21 yıldır bekleyen asfalt yol projeleri ile 10 yıldır hasreti çekilen Şahinler İçme ve Kullanma Suyu projelerini yılsonuna kadar tamamlamayı hedefliyordu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu