KıbrısManşetToplum

Öztürkler, “İlkim Değişikliği ve etkileri” konusunda konuşma yaptı

UBP Milletvekili Ziya Öztürkler, “İlkim Değişikliği ve etkileri” konusunda konuşma yaptı.

Ziya Öztürkler, İsrail-Filistin savaşına değinerek, 11 gündür bir felaket yaşandığını belirterek, Gazze’de yaşanan çatışmaların içlerini acıttığını söyledi. Öztürkler, insanların temel ihtiyaçlarına ulaşabilmesi ve savaşın son bulması temennisini dile getirdi.

Öztürkler, iklim değişikliğinin sebeplerine değinerek, hidrokarbon ve karbon içeren ürünlerle sera gazının yoğunlaşmasının iklim değişikliğini birebir etkilediğine işaret etti.

Ziya Öztürkler, iklim değişikliği konusunda hem devlet, hem de yerel yönetimlerin ciddi çalışmalar yapması gerektiğini belirterek, iklim değişikliği konusunda BM’nin yaptığı çalışmalara da değindi.

Dünyada olduğu gibi ülkede de sera gazı yoğunluğunun azaltılması konusunda çalışmalar yapılması gerektiğini vurgulayan Öztürkler, Türkiye’den gelen suyun doğru kullanılması gerektiğini ifade etti.

Öztürkler, sahte reçete soruşturmasına değinerek, şiddet ve terör yoksa kelepçeye gerek olmadığını söyledi. Öztürkler, bu konuda yasal mevzuatta değişiklik yapılması gerekiyorsa bunun bir an önce yapılması gerektiğini kaydetti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu