KıbrısManşetToplum

Özuslu: “Bunun kadar demokrasi ayıbı olabilir mi?”

CTP Milletvekili Sami Özuslu, “Son Siyasi Gelişmeler” başlıklı konuşma yaptı. Özuslu ilk olarak, BRT’nin haberinde yer alan daha sonra silindiği yönünde bilgiler olduğunu savunduğu, UBP kurultayı ile ilgili habere değindi. Özuslu, “Bunun kadar demokrasi ayıbı olabilir mi?” diye sordu

CTP Milletvekili Sami Özuslu, “Son Siyasi Gelişmeler” başlıklı konuşma yaptı. Özuslu ilk olarak, BRT’nin haberinde yer alan daha sonra silindiği yönünde bilgiler olduğunu savunduğu, UBP kurultayı ile ilgili habere değindi. Özuslu, “Bunun kadar demokrasi ayıbı olabilir mi?” diye sordu.

Meclis’te bir ay önce CTP grubu ve iki bağımsız milletvekili imzasıyla bir yasa önerisi sunduklarını ve bütün partilerin onayıyla buna ivedilik kararı verildiğini hatırlatan Özuslu, önerinin, Askeri Suçlar Ceza Yasası’nın değiştirilmesi olduğunu belirtti. Sami Özuslu, “İvedilik kararında samimi olunmadığı için Hukuk Komitesi’nde bu yasaya sıra gelmediğini” savundu.

Basın-Sen Başkanı, Gazeteci Ali Kişmir’in aleyhine açılan davaya değinerek, davanın bugün 28 Aralık’a ertelendiğini ifade eden Özuslu, dava ağır cezaya havale edilirse, ülkede çok uzun yıllar sonra bir gazetecinin hapis cezası istemiyle yargılanmakla kalmayacağını, tutuklu da yargılanabileceğini belirtti. Özuslu, “yüz karası demokrasi ayıbı” olarak nitelediği davanın ortadan kaldırılması için Meclis’i adım atmaya” çağırdı. Savcılığı davayı çekmeye davet eden Özuslu, “komitede ise Askeri Suçlar Ceza Yasası’yla ilgili önerinin görüşülmesi yönündeki engelin kaldırılmasını” istedi.

1 Ocak 2024 tarihinden itibaren ülkedeki bütün özel radyo istasyonlarının yayınlarının durma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu dile getiren Özuslu, BRT Müdürlüğü’nün, Selvilitepe ve Kantara’daki vericilerin elektrik borçlarını hesapladığını ve bu hesaba göre radyolara geçen haftalarda sözlü olarak borçlarını ödemezlerse kesinti yapılacağının söylendiğini kaydetti.

Yayın kuruluşlarının, yayın yapan araçlarına müdahale etmenin Anayasa’ya aykırı olduğunu ifade eden Özuslu, “Bu konunun yayıncılık tarihine kara leke sürmeye namzet olduğunu” belirterek, bu konuda hükümeti gerekli adımlar atmaya davet etti.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu ise yerinden söz alarak, geçmişte yapılan çalışmaları hatırlatarak, bunu BRT Müdürüne ileteceğini söyledi.

22 öğretmenin polisi darp suçundan yargılandığını ifade eden Özuslu, hükümetin “siyasi davalardan” vazgeçmesini istedi.

Sami Özuslu daha sonra Turgut Afşaroğlu’nun, Türkiye Cumhuriyeti’ne girişinde bir sorun olup olmadığı konusunda bilgi talep eden mektubunu okuyarak, Afşaroğlu’nun, sağlık açısından tetkik için Türkiye’ye gitmek istediğini dile getirdi.

Bir kişinin sağlığıyla oynamaya kimsenin hakkı olmadığını kaydeden Özuslu, “Yazık değil mi?” diye sorarak, “Bu iş siyasi bir mesele değil, insani bir meseledir” dedi. İnsan hakkı ihlalinde hükümetin sessiz olduğunu belirten Özuslu, “Demokrasi de, insan hakları da size de, bize de lüzum edecek” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu