KıbrısManşetToplum

Özuslu: “Türkiye, Kıbrıs Cumhuriyeti sporcularını konuk ediyor peki benim gençlerim ne yapacak?”

CTP Milletvekili Sami Özuslu, Türkiye makamlarının Kıbrıs Cumhuriyeti sporcularını konuk ettiğini belirterek, “peki benim gençlerim ne yapacak” sorusunu sordu

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Sami Özuslu, “Spor ve sporculara hükümetin duyarsızlığı” konulu bir konuşma yaptı.

Sporun bu ülkede sahipsiz olduğunu dile getiren Özuslu, spor camiasında sıkıntılar olduğunu belirtti.

Kıbrıslı Türk sporcularına hem Türkiye hem de Kıbrıs Cumhuriyeti tarafından yokmuş gibi davranıldığını dile getiren Özuslu, Ortaköy Spor Kulübü’nde geçen günlerde oynanan maçı anlatarak, burada oynanan oyundan dolayı kulüp yöneticilerine ve bu maça aracı olanlara teşekkür etti.

Türkiye makamlarının Kıbrıs Cumhuriyeti sporcularını konuk ettiğini dile getiren Özuslu, “peki benim gençlerim ne yapacak” sorusunu sordu.

Özuslu, bu soruları federasyon başkanlarının da sorduğunu dile getirdi.

Sporla ilgili haksız uygulamaların kaldırılması gerektiğini dile getiren Özuslu, yüzme salonlarında yaşanan sıkıntıları da anlattı ve havuzun sağlık koşullarına uygun olmadığını kaydetti.

Spor Şurası kararlarına da değinen Özuslu, şura kararlarına göre Spor Bakanlığı’nın geri getirilmesi gerektiğinin vurgulandığını belirtti.

Spor konusunda tesisleşmenin önemine de dikkat çeken Özuslu, çoğu okulların spor alanlarını yitirmiş durumda olduğunu, spor fonundaki kaynakların da başka amaçlar için kullanıldığını kaydederek, bu konular üzerine gideceklerini kaydetti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu