GenelKıbrısManşet

Özyalçın’ın yeni binası yarışmayla tasarlanacak

KTMMOB Mimarlar Odası ve Özyalçın Construction LTD. arasında Ulusal Mimari Proje Yarışması Protokolü İmzalandı

KTMMOB Mimarlar Odası ve Özyalçın Construction LTD. arasında Ulusal Mimari Proje Yarışması Protokolü İmzalandı

İLK KEZ ÖZEL BİR ŞİRKET İÇİN ULUSAL YARIŞMA AÇILIYOR

Özyalçın Construction LTD.’e ait bina kompleksi projesinin ulusal mimari proje yarışması kapsamında belirlenmesi için KTMMOB Mimarlar Odası ile protokol imzalandı. Özyalçın Construction ile KTMMOB Mimarlar Odası arasında bir süredir görüşmeleri devam eden Özyalçın Construction’a ait ve Girne’de bir simge haline getirilmesi hedeflenen bina kompleksi için KTMMOB Mimarlar Odası öncülüğünde özel bir inşaat şirketine ilk kez açılacak ulusal mimari proje yarışması, protokolün imzalanması ile beraber hayata geçirilerek örnek bir sürece imza atıldı.

YARIŞMANIN DETAYLARI ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE

İlgili yarışmanın başvuru tarihi, seçkin jüri üyeleri, büyük ödüller, yarışma şartnamesi ve tüm detaylar önümüzdeki günlerde KTMMOB Mimarlar Odası tarafından açıklanacağı belirtildi. Katılacak mimarların KTMMOB Mimarlar Odası’na ve mimarların oluşturacağı takım içerisinde yer alacak mühendislerin ilgili KTMMOB çatısı altındaki odalara kayıtlı olmaları gerektiği belirtildi.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE ÖZGÜNLÜK

Özyalçın Construction’a ait yarışma sonucunda tasarımı gerçekleşecek bina kompleksinin Girne’nin en işlek caddelerinden birinde ve tam merkezi lokasyonda yer alacağı ifade edildi. Merkezi avantajlı konumu ile kente ciddi bir katkısı olacak mimari projenin; uluslararası standartlarda, sürdürülebilirlik kavramı ve özgün bir çalışma olmasının önem teşkil edeceğine de dikkat çekildi.

İMZA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Mimarlar Odası Merkez Binası’nda gerçekleşen imza toplantısında Özyalçın Construction Ticari Grup Direktörü Yağmur Özyalçın ve Mimarlar Odası Başkanı Kozan Uzunoğlu iş birliği protokolüne imza koyarken, Özyalçın Construction Yapım Grup Koordinatörü Nedim Tekbaş ile Mimarlar Odası Yönetim Kurulu’ndan Simzer Kaya, Burak Türsoy, Ferruh Dülgeroğlu, İpek Yaralıoğlu ve Nezire Özgece de hazır bulundu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu