GenelKıbrısManşet

Özyiğit: “Af, suç işleyip deport edilenleri mi kapsayacak, yatırımları yapılmadığı için mağdur olanları mı?”

Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Ada TV’de Günaydın Ada programına konuk oldu.

Mine İçsel’in sorularını yanıtlayan Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Meclis’te nisap konusunda Toplumcu Demokrasi Partisi’nin duruşuna dair açıklamalarda bulundu.

“Tarım sigorta fonuna desteğimiz tam”

Tarım Sigorta Fonu Bütçesinin geçirilmesi konusunda Toplumcu Demokrasi Partisi’nin desteğinin tam olacağını belirten Özyiğit, üreticinin desteklenmesi konusunda ve geçen yılın maddi yükümlülüklerinin, borçlarının ödenebilmesi hususunda Tarım Sigorta Fonu’nun oldukça önemli olduğunun altını çizdi.

2020 yılında yaşanan kuraklık sonucu üreticinin oldukça yara aldığını ve kuraklık haritasına eklenmesi gereken bölgelerin olduğunu da belrirten Özyiğit, ekin mevsiminin de geldiğine vurgu yaparak bir an önce ilgili yasanın geçmesi ve üreticinin biraz olsun elinin rahatlaması gerektiğini dile getirdi.

“Yasanın içeriğini görmemiz lazım”

Muhaceret affı yasası konusunda TDP’nin duruşunun sorulması üzerine konuşan Özyiğit, ilgili affın suistimale çok müsait olduğunu belirterek; “kim faydalanacak, kime yarayacak onu bilmemiz lazım” diyerek şöyle konuştu:

“Af deyince 2 değil 12 defa düşünüyouz. Gerçekten ihtiyaçlılara yönelik mi bu af? Onlara yönelikse tamam. Başka ülkeden çalışmak için getirilip yatırımları yapılmayan ve kaçağa düşen kişilere mi yönelik bu af yoksa ülkeye gelip, suç işleyen ve ülkeden deport edilen kişilere mi yönelik?  İkisini ayırt etmemiz gerek.  İçeriğini görmek istiyoruz. Bu af bize ne getirecek ne götürecek, kimlere ne kazandıracak, kimler yararlanacak onları görelim, ona göre değerlendiririz.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu