GenelKıbrısManşetSiyaset

Özyiğit: Arıklı, hükümetten giderayak suçlarından kurtulmaya çalışıyor 

Gıynık Sosyal Medya 

Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Ağustos ayında TPIC’den alınan yakıtların analiz sonuçlarının limit dışı çıkması üzerine TPIC’e kesilmesi gerekn 237 bin $’lik cezayı Ekonomi ve Enerji Bakanı Arıklı’nın kesmeyerek, Bakanlar Kurulu kararında yer alan ‘Teknik şartnameye uygun yakıt alınacak’ ibaresini kaldırarak yerine sadece ‘yüzde 1 kükürt oranı olan yakıt alınacak’ ibaresi getirmeye çalışmasının yeterli gelmediğini iddia ederken, “Şimdi de Bakanlar Kurulu’na önerge yapıp kurumun kirli ve limit dışı yakıt almış duruma düşmemesi için formül üreterek geriye dönük işlediği suçlara ortak arayışına girişmiş.” ifadelerini kullandı. 

TDP Genel Başkanı Özyiğit’in sosyal medya paylaşımının tamamı şu şekilde: 

“Seçim zili çalınca anlaşılan birilerini gaileler basmış!  

Küçük ortaklardan biri de yaptığı usulsüzlüklerini aklama derdine düşmüş.  

Ağustos ayında TPIC‘den aldığı 3 ayrı yakıtın analiz sonuçları limit dışı çıkan,  

Bakanlar Kurulu’nun kendisine verdiği yetki ile “Teknik şartnameye uygun” yakıt alması gerekirken, buna uymayan, TPIC’e kesilmesi gereken 237 bin $’lık cezayı kesmeyen Ekonomi ve Enerji Bakanı Sn. Arıklı, hükümetten gider ayak suçlarından kurtulmaya çalışıyor. 

Bakanlar Kurulu kararında yer alan ‘Teknik şartnameye uygun yakıt alınacak’ ibaresi kaldırılıp, yerine sadece ‘Yüzde 1 kükürt oranı olan yakıt alınacak’ ibaresi getirmeye çalışmak anlaşılan yeterli gelmemiş. 

Şimdi de Bakanlar Kurulu’na önerge yapıp kurumun kirli ve limit dışı yakıt almış duruma düşmemesi için formül üreterek geriye dönük işlediği suçlara ortak arayışına girişmiş.  

Suça ortak olup olmamak ortakların bileceği iş.  

Ama bu işten öyle kolay kurtulmak yok.  

Sizleri “yasa dışı iş yapıyorsunuz, kendi aldığınız kararlara bile uymuyorsunuz diye” aylarca uyardık. Ama siz bildiğinizi okumaya, halkı zehirlemeye ve kurumu zarara sokmaya ısrarla devam ettiniz.  

Bizlere de konuyu yargıya taşımaktan başka çare bırakmadınız.  

Konu şimdi mahkemede. Orijinal belgeler, dosyalar da mahkemede.  

Az kaldı…Yapılanların hesabı mutlaka sorulacak.  

Az biraz sabır.” 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu