KıbrısManşetSiyaset

Özyiğit: Bizim liderliğimiz olmadık duaya amin demeye hazırlanıyor

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Cumhuriyet Meclisi'nde yaptığı konuşmada, Kıbrıs Sorunu konusunda Cumhurbaşkanı ile gerçekleştirilen toplantıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu ve Cumhurbaşkanı'nın olmayacak duaya amin demeye çalıştığını savundu

GIYNIK ÖZEL

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Cumhuriyet Meclisi’nde yaptığı konuşmada, Kıbrıs Sorunu konusunda Cumhurbaşkanı ile gerçekleştirilen toplantıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu ve Cumhurbaşkanı’nın olmayacak duaya amin demeye çalıştığını savundu.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit’in açıklamasının tamamı şu şekilde:

“Ülkemizde gelişmeler baş döndürücü hızda ilerliyor. Cuma günü, 2 aydan sonra Cumhurbaşkanlığı’na toplantıya çağırıldık. İyi niyetle toplantıya gittik. Gördüğümüz kadarıyla olmadık duaya amin demeye hazırlanıyor bizim liderliğimiz. Defalarca uyardık ama ‘Türkiye böyle istiyor’ diye dümeni biz de bu yöne kırdık. BM’nin önündeki mutabakat bir kenara itilerek iki devletli çözüm ve egemen eşitlikte ısrarlı bir tutum sergileniyor. Dışişleri Bakanı ise Ankara’ya gidip Konfederasyondan bahsediyor. Burada bile bir bütünlük yok. ABD’de Biden’ın seçilmesinin ardından bir değişim söz konusu. Osman Kavala ile Selahattin Demirtaş’ın serbest kalabileceği konuşuluyor. Türkiye yüzünü batıya dönmeye hazırlanıyor. Hedef AB’ye girmek. Biz bunları görmezden gelemeyiz.”

“UZLAŞMAZ TARAF BİZ OLACAĞIZ”

“Sn. Anastasiadis ciddi bir manevra yapmaya çalışıyor. BM Genel Sekreteri Guterres “Siz kendi aranızda anlaşırsanız ben size destek olurum” diyor ama durum böyle değil. Sn. Anastasiadis gerçekleştirilecek toplantıda “Crans Montana’da kaldığımız yerden devam edelim” diyecek ve biz yine uzlaşmaz taraf olacağız.”

“Bir Cumhurbaşkanı seçtiniz o günden beri ülkede Osmanlı’daki Fetret Devri gibiyiz. Kim etkili, kim yetkili belli değil, Meclis Başkanı’nı bile seçemediniz, umarız bugün seçeriz.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu