KıbrısManşet

Özyiğit: “Bu dava AİHM’e taşındı, adil bir soruşturma yapılmadığı ortaya çıktı”

Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit, ADA TV’de Sedat Peker’in, Kutlu Adalı cinayetine dair itiraf niteliğindeki açıklamalarını değerlendirdi.

Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit, ADA TV’de Sedat Peker’in, Kutlu Adalı cinayetine dair itiraf niteliğindeki açıklamalarını değerlendirdi.

1996’da cinayetin soruşturmasını yapan polis memurunun şuanda Polis Genel Müdürü Ahmet Soyalan olduğunu aktaran Özyiğit, bunun büyük bir şans olduğunu dile getirdi. 25 yıl önce yaşanan cinayet için hükümetin üzerine gitmiyoruz diyen Özyiğit, yalnızca hükümet yetkililerine girişimlerde bulunmaları için telkinlerde bulunduklarını dile getirdi.

Özyiğit konu ile ilgili şunları söyledi:

“Şuanki Polis Genel Müdürü Ahmet Soyalan’ın o zamanki soruşma memuru olması büyük şans. Nereden başlandı, nereye gelindi, bulgular nedir, neden sonuçlanamadı? bunların hepsini Ahmet Soyalan’ın bildiğini düşünüyorum. Yurtdışından gelen birileri tarafından yapıldıysa bu, o zaman ülkemiz sınırlarında olabilecek soruşturma yapıldı yurtıdşı kısmı koptu heralde. Bildiğimiz kadarıyla Kutlu beyin eşi İlkay hanım, soruşturmada sonuuç çıkmamasından sonra “bu soruşturmadan yeterli bir sonuç alınmadı” niyetiyle davayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşındı. Mahkeme sonrası, yapılan soruşturmanın adil bir soruşturma olmadığı sonucu çıktı. Demekki adilce soruşturulmadı. Bir şeyler karanlıkta kaldı. Türkiye’de bu işleri yapan karanlık güçler ifşaata başladı. Türkiyedeki demokrasi için de bunlar araştırılmalı. Ülkemize dönecek olursak biz muhalefet olarak bunun üzerinden hükümete yüklenmiyoruz. Hükümet yetkililerinin girişimde bulunması gerektiğini söylüyoruz.”

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu