KıbrısManşet

Özyiğit: Bugün burada çiftçi kardeşlerimiz için varız

Cumhuriyet Meclisi'nde 1 Ekim'den itibaren devam eden nisap krizi sonunda çözüldü.

CANLI AKTARIM- ELİF DÜLGER

Cumhuriyet Meclisi’nde 1 Ekim’den itibaren devam eden nisap krizi sonunda çözüldü. Uzun süredir devam eden görüşmeler ve tartışmalar neticesinde beklenen yasaların yürürlüğe geçebilmesi için Meclis muhalefetin destek vermesi ile birlikte toplandı.

İlk konuşmacı olarak kürsüye çıkan Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Meclis’te haftalardır sağlanamayan nisabı ve Meclis’ten geçmesi beklenen yasalar ile ilgili konuştu. “Memleketin hali” başlıklı konuşması ile sözü alan Özyiğit, “Çiftçi kardeşlerim tarlada olması gerekirken, haftalardır Meclis’in bu sokaklarında dolaşıyor gözleri hep Meclis’te bugün karar çıkar diye. Artık toplumun nefes alabilecek gücü kalmadı” ifadelerine yer vererek toplumun her kesiminin Meclis’i açılışı ve yasaların yürürlüğüne geçmesini dört gözle beklediğinin altını çizdi ve “Haftalar süren nisap krizi sonrası sonunda burada toplanabildik” dedi.

Toplumcu Demokrasi Partisi adına Meclis’te bulunmalarının en büyük sebeplerinden bir tanesinin çiftçi kesimine verdikleri sözden kaynaklı olduğunu aktaran Özyiğit, “Bugün burada çiftçi kardeşlerimiz için varız” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu