KıbrısManşetSiyasetTürkiye

Özyiğit: ‘Demokrasi ve İrade’ yürüyüşüne UBP’liler de katıldı

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, dün akşam gerçekleşen ‘Demokrasi ve İrade’ yürüyüşünde UBP’li kişileri de gördüğünü belirtti

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, KTV’de Hasan Hastürer’in sunduğu programa telefonla bağlanarak açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ‘açık seçik’ bir şekilde müdahale gerçekleştiğini ifade eden Özyiğit, Kıbrıs Türkünün varoluş mücadelesinde Atatürk ilkelerini benimsediğini, Türkiye’ye karşı engin bir sevgi ve saygısı olduğunu, ancak aynı saygıyı Türkiye’den de beklediklerini aktardı.

“BIRAKIN KİMİ İSTERSEK SEÇERİZ… TÜRKİYE’DEKİ YETKİLİLER BUNU ANLAMALI”

“Türkiye’deki yetkililer bunu anlamalıdır” diyen Özyiğit, “Bırakın, biz kimi istersek seçeriz. Biz Türkiye’yi AKP’mi CHP’mi yönetecek karışıyor muyuz? Kimi isterlerse seçinler” dedi ve şöyle ekledi:

“Kıbrıs Türk toplumunun Türkiye’ye karşı sevgi ve saygısının sürmesi isteniyorsa, bırakın bu toplum kendi kendini yönetsin. Artık bunları enine boyuna konuşmak lazım” dedi.

Kıbrıs’ta müdahaleye çanak tutanların olduğunu belirten Özyiğit, “Ne zamanki onların evine müdahale oldu canları sıkıldı…” ifadelerini kullandı.

“DEMOKRASİ YÜRÜYÜŞÜNDE UBP’LİLER DE VARDI”

Dün akşam gerçekleşen Demokrasi ve İrade yürüyüşünde, UBP’li kişileri de gördüğünü söyleyen Özyiğit, “Milletvekilleri düzeyinde görmedim ama UBP’liler vardı. Kıbrıs küçük yer herkes birbirini tanır. Buradan gerekli dersler çıkarılmalıdır” diye konuştu.

15 Kasım’da TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla Maraş’ta gerçekleşecek olan piknik hakkında ise Özyiğit, Maraş’ta sorunları çözmeden, acılan üstüne atılan tek yanlı adımların provokasyon olduğunu ifade etti.

Maraş konusunda büyük bir yanlış yapıldığını söyleyen Özyiğit, sağduyunun galip gelmesini temenni etti.

Kıbrıs Postası – Burcu Ece Yılmaz

Diğer Haberler

Başa dön tuşu