EkonomiKıbrısManşetSağlıkSiyaset

Özyiğit: Gerçekleri açıklayın

“Korkulan oldu. Yerel bulaş hızla yayılıyor ve nereden geldiği belli değil. Kontrol elimizden kaçtı. Israrla kontrol mekanizması önerdik ama bu öneriler dikkate alınmadı. Gerekli önerileri yaptık hatta animasyon hazırladık ama maalesef bu konuda adım atılmadı

GIYNIK ÖZEL

Mecliste konuşan Cemal Özyiğit (TDP Genel Başkanı) hükümeti adeta topa tutarak, pandemi sürecinin yönetilmesiyle ilgili ciddi eleştiriler getirdi. Gerçeklerin açılmasını isteyen Özyiğit, bu süreci yönetemediniz vurgusunda bulundu.

Özyiğit’in meclis konuşması ise şu şekilde:

“Korkulan oldu. Yerel bulaş hızla yayılıyor ve nereden geldiği belli değil. Kontrol elimizden kaçtı. Israrla kontrol mekanizması önerdik ama bu öneriler dikkate alınmadı. Gerekli önerileri yaptık hatta animasyon hazırladık ama maalesef bu konuda adım atılmadı.

3 günlük karantinasız girişlere onay verilmesiyle birlikte gerek Türkiye üzerinden gerek Güney Kıbrıs üzerinden ülkeye gelişlerde virüs bulaşı oldu. Bugün bir okul covid-19 nedeniyle kapatıldı. Bu geri kalan birkaç günle ilgili Eğitim Bakanlığı’nın ne yapacağı merak ediliyor.

Turizm Çevreleri Sağlık Bakanlığı ve Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’ne baskı yapmaya devam ediyor. Umarım üretilen kararların arkasında durulur ve yine bir gel-git yaşanmaz.

Aşı konusu da bir muamma. 200 bin doz aşı talep edildi Güney’den ama yeterli değil bu aşı sayısı çünkü her bir kişi 2 kez aşı yapılmak zorunda. Bu sayının daha yukarıya çekilmesi gerekiyor.

Sayın Başbakan’ın Türkiye’ye yaptığı ziyaretten sonra 500 bin doz aşının da Türkiye’den geleceğini söylüyor. Türkiye’den gelecek olan aşı ne tür bir aşıdır. Çin aşısı mı, Türkiye’de üretilen bir aşı mı? Bu konuda da bir açıklama yapılmalıdır.

Devletten maaş çekenlerin çok büyük bir bölümünden ciddi bir maaş kesintisi yapıldı. Kimse şikâyet etmemesine rağmen, bu kesintiler yaz aylarında geri ödendi. Sırf seçim var diye alelacele bu kesintiler ödendi. Özel sektöre gelince ise, hala daha özel sektör büyük bir sıkıntı içerisinde. Özel sektöre vaat edilen 1500 TL’ler ödenmedi, 2000 TL’lerin büyük bir bölümü ödenmedi.

Öyle bir hava yaratıldı ki “Türkiye yine imdadımıza yetişti ve 13. Maaşları ödedik. Sırf biat kültürü yaratılsın diye Türkiye’ye el açıldı. Parasını har vurup harman savuran çocuklar gibi Başbakan ve ortakları boyunlarını büküp Ankara’ya gitti. Sayın Fuat Oktay’da hem azarlayıp hem gülerek “Anavatan her zaman yanınızda” mesajıyla ihtiyaç olan parayı göndereceklerini söyledi.

Sayın Başbakan çıkıp burada açıklayın. Halk gerçekleri öğrenmeli. İnsanlara seçime ramak kala salgın sosyal yardımı diye 2000’er TL dağıttınız. Yılbaşı üzeri yine bir beklenti var 2000’er TL daha dağıtıcak mısınız halka.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu