KıbrısManşetSiyaset

Özyiğit: İrademize sahip çıkmalıyız

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın müdahaleler sonucunda Cumhurbaşkanı seçtirildiğini öne süren Özyiğit, şimdide UBP üyelerinin iradesinin hiçe sayılarak UBP kurultayına müdahale edildiğini savundu

GIYNIK ÖZEL

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, hükümet kurma çalışmaları ve görevlendirme amacıyla, Mecliste temsil edilen siyasi partilerin başkan ve temsilcileriyle görüşüyor. Tatar, bu kapsamda Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit’i kabul etti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’la görüşmesinin ardından açıklamalarda bulunan TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, müdahaleler konusunda sert eleştirilerde bulundu. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın müdahaleler sonucunda Cumhurbaşkanı seçtirildiğini öne süren Özyiğit, şimdide UBP üyelerinin iradesinin hiçe sayılarak UBP kurultayına müdahale edildiğini savundu.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit’in açıklamasının tamamı şu şekilde: 

“Bir hükümet kurulması gündemde, bir davet aldık ve davete icabet ettik. Esas konuşulması gereken bir yanda 5’li konferans hazırlığını konuşmak gerekirken müdahaleleri konuşuyoruz. Müdahalelerle Sayın Akıncı Cumhurbaşkanı seçtirilmedi ve Sayın Tatar bu makama getirildi. Ardından görmek istemediğimiz şeyler oldu. Bir partinin parti başkanını o partinin üyeleri belirler. UBP’nin 7 bin üyesi bir irade gösterdi ve gidip oy kullandı. Bu yapılanlar neyin göstergesidir. Başta Sayın Sucuoğlu ve Taçoy’un topluma açıklaması gereken şeyler var. Bu ülkede demokratik bir yapı var diyorsak kendi kararlarımızı kendimiz alabilmeli ve kendi irademize sahip çıkabilmeliyiz. İrademizin Ankara’dakilerin iki dudağında arasında olmaması gerekiyor.

“ERSİN TATAR’IN DA HATASI VAR”

Ülkemiz bir pandemi sürecinden geçiyor ve bir bütçemiz bile yok. Sayın Ersin Tatar’ın da burada bir hatası var. Gerekli görevlendirme yapılamadı diye bütçe meclise sunulamadı. Ortada başbakanı olmayan bir hükümet var. Böyle bir anlayış olamaz, böyle ülke yönetilemez. Bir an önce hükümet kurulmalı ve bütçe meclise gelmelidir. Döviz aldı başını gidiyor, vatandaşın esnafın sorunları giderek büyüyor. Eğitimde, sağlıkta sorunlar büyüyor. Bizim beklentimiz bu görüşmelerin ardından gerekli görevlendirmenin yapılmasıyla kısa sürede hükümetin kurulmasını bekliyoruz.

“MÜDAHALELERLE KURULACAK BİR YAPIDA YER ALMAYACAĞIZ”

TDP, müdahale senaryolarının içerisinde olmadığı gibi, müdahalelerle oluşan bir sistemde kurulacak bir hükümette de yer almayacağız ama Kıbrıslı hoşgörüsüyle görevi alan kişilerin ziyaret etmesi halinde onlara ikram edecek bir kahvemiz var.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu