GenelKıbrısManşet

Özyiğit: Laik demokratik anlayışının sorgulanması dahi kabul edilebilir değil

KT. Barolar Birliği, bugün Lefkoşa Kaza Mahkemesi önünde yargının bağımsızlığına sahip çıkmak için toplandı.

Anayasa Mahkemesi’nin Kur’an kurslarında verilen eğitimin, gözetim ve denetim altında yapılması ilkesinden hareketle, Din İşleri Dairesi’nin yetkili olmadığı kararının ardından Türkiye Cumhuriyeti yetkililerden gelen açıklama sonrasında KT. Barolar Birliği “Yargı bağımsızlığına sahip çıkıyoruz” eylemi gerçekleştirdi.

Bugün Lefkoşa Kaza Mahkemesi önünde gerçekleşen  eyleme destek belirtmek amaçlı olarak eylem alanında bulunan bazı siyasilerde Gıynık Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu.

Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit, yargıya yapılan saldırıların aynı zamanda Kıbrıs Türk toplumunun demokrasisine yapılan bir saldırı olduğunu belirterek, bunun asla kabul etmeyeceklerini belirtti. Özyiğit, “Adaletin tesis edilmesinde çok önemli görevi olan yargımıza yönelik yapılan saldırılar aynı zamanda demokrasimize de saldırı niteliğindedir. Bunu onaylamamız asla mümkün değildir. Laik demokratik inançlara bağlı bir toplumdur. Laik demokratik anlayışının sorgulanması dahi kabul edilebilir değil. Bu yüzden Toplumcu Demokrasi Partisi olarak KT. Barolar Birliği eylemine desteklerimizi belirtiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu