EkonomiGüney KıbrısKıbrısKültür SanatManşetSiyasetToplumYaşamYemek

Özyiğit: Lefke’nin ne yazık ki hala Kaza Mahkemesi yok!

GIYNIK'a özel açıklamalarda bulunan Özyiğit, ülkemizin güzide bölgelerinden biri olan Lefke'nin her ne kadar ilçe olmuş olsa da gereksinimlerin yönetenler tarafından bir türlü yerine getirmediğini ifade etti.

Lefke Turizm Derneği ve Lefke Belediyesi işbirliği ile her yıl geleneksel olarak düzenlenen Lefke Hurma Festivali’nin 12.si, Avrupa Birliği’nin ‘’İki Toplumlu Diyaloğu Geliştirme Projesi’’ desteğinde gerçekleştiriliyor.

Lefke Çarşı Merkezi’nde, sabah saat 10.00’da başlayan festival, akşamüzeri saat 18.00’a kadar devam edecek. Lefke’nin ana ürünlerinden biri olan hurmanın tanıtılması, üreticilerinin desteklenmesi, Kıbrıs kültürünü tanıtılması ve yaşatılmasını amaçlıyor.

Gerçekleşen festivale TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit de katıldı.

GIYNIK’a özel açıklamalarda bulunan Özyiğit, ülkemizin güzide bölgelerinden biri olan Lefke’nin her ne kadar ilçe olmuş olsa da gereksinimlerin yönetenler tarafından bir türlü yerine getirmediğini ifade etti.

Özyiğit, aslında Lefke ilçesinin her şeyi hak ettiğini kaydederek, şunları ekledi:

“Bir seçime gidiyoruz ancak ne yazık ki hala Kaza Mahkemesi olmadığından İlçe Seçim Kurulu Güzelyurt’ta faaliyet gösteriyor. Bundan daha aciz bir durum olamaz. Bunu da bir kez daha yetkililerin bilgisine getirmek istiyorum, bu konuda Lefke’nin arkasında olduğumu belirtmek isterim. Lefke, hurma, yafa portakalı, tarihi güzellikleri ve kültürel dokusuyla ülkemizin en şirin beldelerinden bir tanesidir. Ona ve üretime sahip çıkmak, kültürünü korumak ve eğitim altyapısını geleceğe taşımak son derece önemlidir. Bu noktada düzenlenen Geleneksel Lefke Hurma Festivali de önemli ve anlamlı bir etkinliktir. Bu bağlamda bu organizasyonu yapanları yürekten tebrik eder, katkı koyanlara saygılarımı sunuyorum.”    

Diğer Haberler

Başa dön tuşu