KıbrısManşet

Özyiğit: Meclis hükümetin ayak oyunlarıyla toplanmadı

Meclis Genel Kurulu’nun yine toplanamaması sonrası muhalefetten sert tepki geldi.

Meclis Genel Kurulu’nun yine toplanamaması sonrası muhalefet Meclis önünde ortak bir basın açıklaması yaptı, tepkilerini dile getirdi.

ÖZYİĞİT: MECLİS HÜKÜMETİN AYAK OYUNLARIYLA TOPLANMADI…
TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, “Halkımız sorunlarına çare üreten bir merci bekliyor ama bu merci nasıl koltukta daha fazla oturabilirim düşüncesiyle uğraşıyor. Meclis hükümetin ayak oyunlarıyla toplanmadı…” dedi.
“Ülkemiz tarihi günlerinden birini yaşıyor. Halkımız sorunlarına çare üreten bir merci bekliyor ama bu merci nasıl koltukta daha fazla oturabilirim düşüncesiyle uğraşıyor. Hükümet yönetime geldi geleli kaos başını aldı gitti.” İfadelerini kullanan Özyiğit, “ Sorunlar diz boyu, tüm bunlar içinde Anayasa Mahkemesi’nin aldığı karara dil uzatılıyor. Anayasayı öncelikle koruması gerekenler bunu yapmadıkları gibi bir de dil uzatanları alkışlıyor. Biz Meclis’e bunları konuşmaya geldik. Ama meclis hükümetin ayak oyunlarıyla toplanmadı… Hükümet ömrünü nasıl uzatabiliriz düşüncesiyle hareket ediliyor. Ara seçim olmaz ise bunun sorumluluğu hükümetin omzundadır. Bir anca önce halka gidelim halk kararını versin. Bugüne kadar izlediğimiz tutum artık devam etmeyecek çünkü bardak taştı. ” çağrısı yaptı.

ERHÜRMAN: MECLİS İRADESİNE VURULAN BİR DARBEDİR
CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman da, “Ülke çok üzün süredir yoğun problemlerle boğuşurken, seçimden kaçmak için meclisin iradesine vurulan bir darbedir.” Dedi.
Erhürman, “ Sabah 10.00’dan beri muhalefet olarak buradayız ama Meclis çalışanlarının bazı sağlık endişeleri kapsamında çeşitli öneriler ortaya koyduk, anayasayı ihlal etmemek ve ara seçime gitmemek için. Hükümet hukuki olmayan bir karar üretti, meclis çalışanlarını idare izninde saydı ve meclisi 10 gün ertelediklerini iddia ediyorlar, böyle bir karar yürürlükte değil.” Mesajı verdi.
“ Muhalefet partileriyle istişare etmeden karar üretiyorlar. Seçimi 2022’ye ertelemek için hiçbir iradeyi tanımıyorlar, kendi kurultayları peşinden koşuyorlar.” Diyen Erhürman, “ Tek mesele kurultayı yapıp iktidarda kalmak. Biz buna göz yummayacağız bıçak kemiğe dayandı. Hükümet ölü doğan bir hükümettir.” Şeklinde konuştu.

MANAVOĞLU: DEMOKRASİ DARBESİ YAŞIYORUZ
HP Milletvekili Gülşah Sanver Manavoğlu ise, “Erken seçim tarihiyle ilgili yasaların ivediliği konuşulacaktı. Muhalefet olarak nisaba destek verip oturumun açılmasını ve çalışmasını sağlayacaktık. Ancak hükümet gerekli adımları atmayarak zaruri olan son tarihte bu yola başvurmuştur. Yargıyla başlayan bu hareketle devam eden bir demokrasi darbesi yaşıyoruz.” Dedi.
Manavoğlu, “ Halkın iradesini hiçe sayarak, hukuksuzluğu sergileyen ve sindiren hükümet için bu adım sıradan olabilir ama bizim gibi demokrasiyi ve hukuk üstünlüğünü savunanlar için kabul edilemezdir. Toplum değil iç siyasal kavgalarla anayasaya aykırı davranışlar vardır. Hükümeti aklıselime davet ediyoruz.” Çağrısında bulundu

Diğer Haberler

Başa dön tuşu