KıbrısManşetSiyasetToplumTürkiye

Özyiğit: TDP, UBP-DP hükümetine ‘Ret’ oyu verecek!

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, istikrar olmaması nedeniyle hükümetlerin çok basit nedenlerden dolayı bozulduğunu ifade etti. 

Ulusal Birlik Partisi (UBP) – Demokrat Parti (DP) koalisyon hükümetinin programı Meclis Genel Kurulu’nda tartışılmak üzere saat 11.00’de toplandı.

Konuşma listesinde ilk sırada yer alan Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, hükümetin programına yönelik değerlendirmede bulunarak, istikrar olmaması nedeniyle hükümetlerin çok basit nedenlerden dolayı bozulduğunu ifade etti.

Özyiğit, UBP-DP Hükümeti’nin hiçbir inandırıcılığı olmayan ve tamamen boş vaatlere dayalı, umut vermeyen bir hükümet olduğunu belirterek, TDP olarak Güven Oyu değil, Ret Oyu vereceklerini belirtti.

“Genel seçimler sonrası oluşacak hükümetin daha uzun süreli olmasını dilerim” diyen Özyiğit, sözlerine şöyle devam etti:

“Uzun vadeli programlar yarıda kalıyor. Halk da hükümete olan güvenini kaybediyor. Her konuda türlü türlü vaatler verildi. Anlaşılan faiz bey kurultay sarhoşluğuyla her türlü vaadi vermiş. Daha önceki hangi UBP hükümeti vaatlerine sadık kalabilmiştir?

İMZALANAN PROTOKOLLER ÇEKMECEYE KİLİTLENİP KALDI

İmzalanan protokoller çekmeceye kilitlenip kaldı, eş, ahbap, dostlara yardım edilmiş. Bir önceki hükümet de borçlanma kotasını doldurdu. Türkiye yanlış politikalar nedeniyle kendi halkının ihtiyaçlarını bile karşılayamıyor. Dövize karşısında TL git gide yok oluyor. 2021 yılı için 3 milyar TL geleceği söylendi ancak bunun 3’te 1’i geldi ve bunun büyük çoğunluğu savunmaya harcandı. Şimdi de maaşlar ödenebilsin diye çırpınıyorlar. Halkın sağlığı, ekonomisi ve alım gücüyle neler yapılabileceğini konuşmalıyız. Vaka sayısı artıyor ve aşılanma oranı yeterli değil.

8 YAŞINDAKİ ÇOCUK NEDEN ÖLÜYOR?

Sağlık Bakanlığı’na soruyorum. 8 yaşındaki çocuk neden ölüyor? Karın ağrısı şikâyeti ile hastaneye giden çocuk covid-19 çıkıyor ve Pandemi Hastanesi’ne sevk ediliyor. O çocuğa orada karın ağrısı için herhangi bir müdahale yapıldı mı? Başka çocuğumuz ölmesin, ailesine başsağlığı diliyorum.

YOKSA BOŞ VAATLERLE UĞRAŞMAYA DEVAM MI EDECEKSİNİZ?

Sucuoğlu önce ekonomi dedi. Madem öyle dövizle ne yapacağız? Ekmekten sonra şimdi suya da zam geliyor. Piyasadaki canlılık Güney’den günübirlik gelenler sayesinde lakin bizim halkımız markete bile gidemiyor. Bununla ilgili bir öngörü var mı? Türkiye’de dün akşam 32 kuruşluk bir indirim yapıldı. Sizin böyle bir planınız var mı? Yoksa boş vaatlerle uğraşmaya devam mı edeceksiniz?

DOĞALGAZ GETİRİLMESİ HAYALİ GÜZEL AMA GERÇEKLERİ KONUŞALIM

Ocak ayında seçim var. Sizin orada kalacağınızın garantisi kim? 5 yıllık katılım planı hazırlık çalışmaları yapılıyor. Seçime kadar bunu yapabilecek misiniz? Doğalgaz getirilmesi hayali güzel ama bizim gerçekleri konuşmamız gerekir. Siz gerçekten bu verdiğiniz vaatlere inanıyor musunuz ben çok merak ediyorum.

MALİ DİSİPLİNİN SAĞLANMA KONUSUNDA NE YAPILIYOR?

Mali disiplinin sağlanma konusu güzel bir konu. Peki bu konuda ne yapılıyor? Ödün vermeden sürdürülecek diyorsunuz da bunca zaman bir hareket göremedik. Biz onlara öneri paketi sunduk. Eğer gerçekten planlama yapmak istiyorsunuz diyorsanız neden siz hepsini elinizin tersiyle ittiniz?

DENKTAŞ’IN ANIT MEZARI KONUSUNA EKREM İMAMOĞLU GİRDİ

Denktaş’ın Anıt Mezarı konusunda LTB’ye devredilmesi önerisi sunuldu. Ne oldu? İşin içine Ekrem İmamoğlu girdi. Ankara bundan rahatsız oldu ve bu öneri Bakanlar Kurulu’na gelemedi. İşin aslı böyle. Ben daha ne söyleyeyim?

TAŞ OCAKLARINA NE ZAMAN DUR DİYECEKSİNİZ?

Taş ocaklarından bahsediliyor: etkin, verimli, çevreye duyarlı. Bu zamana kadar yapıldığı gibi? Büyükkonuk’ta insanlar bağırıyor dokunmayın bu tepeye diye. Ne yapıyorsunuz? Bir müdahaleniz var mı? Çevre katliamını durdurun! Rehabilite çalışmalarını başlatın.

NEDEN KABİNEYİ GİDİP TC BÜYÜKELÇİLİĞİ’NE SUNUYORSUNUZ?

Bir yıl önce AKP iktidarının müdahalesiyle adaylıktan çekilen ve bunu anlatmaya çalışan Sayın Sucuoğlu bir yıl sonra yeniden aday oldu ve seçildi. Kamuoyunda AKP’ye rağmen seçildi başlıkları yer aldı. Madem öyle siz neden kabineyi gidip TC Büyükelçiliği’ne sunuyorsunuz? Bunu yaparken iki ayrı devlet, egemen eşitlik diyorsunuz. Devletten mi vilayetten mi bahsedersiniz? Sanırım karıştırdınız.

TDP OLARAK GÜVEN OYU DEĞİL, RED OYU VERECEĞİZ

Sucuoğlu seçime kadar partizanlık yapmama sözü verdi. Kurultayda verdiğiniz vaatler ne olacak peki? Hangilerine sadık kalacağınızı merak ediyorum. Hiçbir inandırıcılığı olmayan ve tamamen boş vaatlere dayalı olan UBP-DP Hükümeti umut vermiyor ve TDP olarak biz de güven oyu değil, ret oyu vereceğimizi belirtmek isteriz.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu