KıbrısManşet

Özyiğit, UBP kurultayına dair çarpıcı açıklamalarda bulundu

Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit bugün BRT'de katıldığı bir programda çarpıcı açıklamalarda bulundu

Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit bugün BRT’de katıldığı bir programda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özyiğit, eğer önceden bir uzlaşı olmamışsa tahammüllerin uygulanması gerektiğini, mecliste temsil edilen ve sayısal çoğunluğu en yüksek olan partinin başkanına bu görevin verilmesi gerektiğini ama bu konuda geç kalındığını hatırlattı.

GIYNIK ÖZEL – Taha Can GÜRLEK

Özyiğit konuşmasına, UBP’nin gerçekleştirilen kurultayına atıfta bulunarak “Tabi UBP’nin başkanı kimdir? O da ayrı bir şey. Bir kurultay meselesi olacaktı ansızın 2 aday çektirildi. O 2 adaya da 6 bine aşkın delegenin, oy veren delegenin iradesine de saygısızlık olduğunu düşünüyoruz. Tabi bu UBP’nin iç işleri gibi görünüyor ama toplumumuzda müdahalenin ucunun nerelere kadar sirayet etiğini gösteriyor. Bu doğru bir yaklaşım değil, sonuç itibari ile genel başkan vekili sıfatı ile Ersan beyin önünde kaldı bu olay ve Ersan bey görevlendirmeyi aldı.” şeklinde devam etti.

Özyiğit UBP Genel Başkan Vekili Ersan Saner’in görevi iade etmemesi konusunu da eleştirerek “Ersan bey görevlendirmeyi aldı, 15 gün uğraştı hatta dedik ki ısrar etme 23 nisan çocuğu gibi. Görüşüyorsunuz görüşüyorsunuz ama olmuyor.” şeklinde konuştu.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu