KıbrısManşetSiyaset

Özyiğit: Ülkede hükümet yok

Bazı arkadaşların Cumhurbaşkanı olma sevdası yüzünden gerekli görevlendirmeleri yapmaması nedeniyle bu noktalara geldik

GIYNIK ÖZEL

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nun bugün toplanmasının ardından söz alan Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Hükümetin kurulamamasına atıfta bulunmasının ardından ekonomik krizin ciddi boyutlara geldiğine dair düşüncelerini belirten bir konuşma yaptı.

Özyiğit’in konuşmasının tamamı şu şekilde:

Ülkede şu anda bir hükümet yok. Bakanlar var bir şeyler yürüyor ama el yordamıyla. Sonra da bize bir mandıra yaşamı, bir kabile düzeni denilince canımız sıkılıyor. Kimse ne yaptığını bilmiyor.

Bazı arkadaşların Cumhurbaşkanı olma sevdası yüzünden gerekli görevlendirmeleri yapmaması nedeniyle bu noktalara geldik. Eski Başbakan Cumhurbaşkanı oldu ama ne hükümetin istifasını sundu ne de başka bir arkadaşı vekaleten görevlendirdi.

Döviz de azda olsa bir düşüş olsa da evine ekmek götüremeyen bir sürü işsiz var, kiralarını ödeyemeyen esnaf var. Müdahaleli bir cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından hükümetsiz de kaldık. Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik müdahalelerin araştırılması için Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı’na yazılı öneri de sunduk.

Biz Cumhurbaşkanlığı seçimine yapılan müdahaleleri konuşurken, baktık bir partinin genel başkanlık seçimine de müdahale yapıldı. Çıkın açıklayın, açıkça her şeyi ifade edin. Cesaretle konuşun, kim ne istiyor bu toplumdan, herkes bunu şeffaf ve açık şekilde bilsin.

Amerika’da şu anda bir sistem değişiyor. Sayın Biden 2014 yılında ülkemize geldi ve Sayın Eroğlu’nu makamında ziyaret etti. Ben ümit ederim ki Sayın Biden’ın seçilmesi de 5’li konferansı hızlandırır ve biran önce çözüm müzakereleri hızlı bir şekilde başlar ve olumlu bir şekilde

Seçime müdahale edenlerin bir Maraş provokasyonu var. Piknik yapacak yer mi kalmadı. Niye Maraş’ta bir piknik yapılmak isteniyor. Maraş KKTC sınırlarının da ötesinde Türk Silahlı Kuvvetleri kontrolünde ve BM’nin gözetimden olan uluslararası bir alandır. Yani KKTC sınırlarında değildir. Uluslararası koşullar altında bir Maraş açılımına gidilmelidir. Eski köye yeni adet getirmeyin. Oturun müzakere masasına, BM ile de konuşun, orada yapılacak olan işlerden iki toplumun da nasıl yararlanacağını konuşun. TOKİ ya da Konya Belediyesi değil, 2 toplumlu

Sayın Saner görevlendirildi, hayırlı uğurlu olsun. Kıbrıs Türk Toplumunun engin konukseverliğiyle kapımıza gelen konuklarla oturur bir kahve içeriz. ‘Kahve içmeyiz’ demeyiz ama müdahale ile kurulan bir yapının içinde de yer almayız.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu