KıbrısManşet

Özyiğit: Yeni yıl ne kadar hayırlı olacak emin değilim

Meclis’in 9’uncu dönem, 5’inci yasama yılı için yapılacak törensel toplantı bugün saat 10.36’da başladı.

Meclis Başkanı Önder Sennaroğlu’nun ardından hükümete ve siyasi parti başkanlarına söz verilmesi ile kürsüde konuşan Toplumcu Demokrasi Partisi Başkanı Cemal Özyiğit, “Yeni yıl ne kadar hayırlı olacak emin değilim hayırlı olacak mı ona hiç emin değilim geçen dönemi gördük meclisin nasıl kapanamadığı da ortada” ifadeleri ile meclis kürsüsünde hükümete yönelik eleştiri ile sözlerine başladı.

“Başbakanın son söylediği bir an önce halkın huzuruna gitmek gerekiyor halk yeniden iradesini sandığa yansıtarak hükümeti yeniden şekillendirsin” diyen Özyiğit, Başbakan Ersan Saner’in “Üç ay boyunca ülkede yeni projeleri ortaya çıkarma ve bunları somut bir şeklide halkımızın kullanımına sunma yönünde ciddi bir gayret gösterdik” sözlerine atıfta bulunarak yaşanılan üç aylık dönemde hükümetin skandallarının konuşulduğu ve hükümeti meclis içinden çıkan “yamalı bohça azınlık hükümeti” olarak değerlendirdi.

Özyiğit sözlerine hükümeti eleştirerek devam ederken “Covid-19 ile uğraşırsınız insanınız hayatını kaybediyor aşılanma kampanyasını beceremiyorlar doğru dürüst bir aşılanma çalışması yapılamıyor” diyerek iade edilen 50 bin doz aşının utanç olduğunu ifade etti ve Adapass sisteminde de yaşanılan ve ülkede infial durumu jet krizine benzetti. Özyiğit,  “Adapass’ta da bir skandal var. Adapass şebekeleri türüyor nizami bir şekilde Adapass’ı hazırlayacak olanlar bir takım skandallarla ortaya çıkıyor tıpkı özel jet krizinde olduğu gibi Adapass skandalında da günah keçisi çalışanlar oluyor ilgili bakan ortada geziniyor ama gümrük memurları sorgulanıyor burada da firma çalışanları sorgulanıyor. Firmanın yöneticileri onlara ne oldu? Ankara’dan telefon geldiği sakın onlara dokunmayın iddiaları dolaşıyor” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu