GenelKıbrısManşet

Özyiğit’ten Tatar’a net mesaj

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, “BM Genel Sekreteri Antonio Guterres Kıbrıs konusunu tabi ki biliyor ama asıl Cumhurbaşkanı Ersin Tatar biliyor mu?" diye sordu.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Cenevre temaslarını GIYNIK Web TV’ye değerlendirdi, “BM Genel Sekreteri Antonio Guterres Kıbrıs konusunu tabi ki biliyor ama asıl Cumhurbaşkanı Ersin Tatar biliyor mu? Umarın en kısa sürede öğrenir” dedi.

Bu akşam Guterres’in bir açıklama yapmasının beklendiğini ifade eden Özyiğit, “Guterres’in yapacağı açıklama bize gidilecek yolu gösterecek” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Tatar’ın Guterres ile yaptığı görüşme sonrası siyasi partilere yaptığı açıklamada ‘Guterres Kıbrıs sorununa hakim’ açıklamasına tepki gösteren Özyiğit, “Guterres Kıbrıs konusunu tabi ki biliyor ama asıl Cumhurbaşkanı biliyor mu? Umarın en kısa sürede öğrenir. Kıbrıs sorunu sadece belli sloganları tekrarlamak değildir, Kıbrıs sorunu bir tarihtir. Böyle bir sorun vardır ve bu sorun bizim geçmişimizi çaldı. Gelecek nesillerin geleceği çalınmasın uğraşını vermeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Rum lider Nikos Anastasiadis’in ulusal konseyi toplayarak temasları hakkında detaylı bilgilendirme yapması hakkında da değerlendirmelerde bulunan Cemal Özyiğit, “Cumhurbaşkanımız Türkiye’de yaptığı temaslar ile ilgili bizi bilgilendirmedi. ‘Orada başka bir şey mi var?’ sorusu akıllara geldi ve çünkü bir bilgimiz yok. Yalnızca Guterres’le yapılan görüşmede müzakere modelinin aktarıldığını söyledi. Perdenin gerisinde bize bilgi verilmeyen şeyler mi var bunu göreceğiz” mesajı verdi.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, İngiliz planı konuşulduğu söylemlerini de Cumhurbaşkanı’nın yalanladığını da aktardı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu