EkonomiKıbrısManşetSiyaset

Pahalılık almış başını gidiyor

Asgari ücretle dar gelirli bir ailenin nasıl günlerini nasıl geçirdiğini hayata tutunmak için hangi koşullara maruz kaldığını ve geçinmeye çalıştığını anlamaya çalışmalıdır ülkenin iktidarı da, muhalefeti de ticaret erbabı da

Et fiyatları altınla yarışıyor !

Bonfilenin kg fiyatı  500 TL !

Kıyma 300 TL’ye dayandı.

Diğer temel gıda ürünlerinin geldiği durum da ortada! Dün raftan aldığınız bir ürünü bugün aynı fiyattan almak imkansız oldu. Böylesi koşulların hüküm sürdüğü ülkemizde dar gelirli yurttaşların haliyle geçim sorunu katlanarak derinleşiyor.

Ülkeyi yönetenler ise sadece seyrediyor.

Sosyal Hizmetler, Çalışma Dairesinden aylık alan yurttaşlar, asgari ücretle yaşamını sürdüren binlerce emekçi bu koşullar altında deyim yerindeyse ki yerinde olduğunu düşünüyorum alenen  açlığa terk edilmiştir !

Binlerce aile bugün açlık sınırı altında kalan ücretlerle hayata tutunmaya çalışmaktadır.

Dolayısıyla halk bu çaresizliğe mahkum edilirken ülkeyi yönetenler laf ve hayal pazarlamakla meşguldürler.

Oysa yapılacaklar bellidir.

Hükümetin acil olarak özellikle tüketim kalemine giren temel gıdada maliyetleri aşağı çekecek önlemler alması toplumsal bir ihtiyaç haline gelmiştir. Bunu görmezden gelmek, hiçbir şey yokmuş gibi ülkeyi yönetmeye çalışmak  gerçekçi bir yaklaşım olmadığı gibi vicdani ve ahlaki de değildir.

Bugün herkesin evine bir ayda 50-60 bin TL girmediği gerçeğini ülkeyi yönetenler de, ülkede siyaset yapma iddiasında olan muhalefet de önüne koymak az biraz empati yapmak durumundadır.

Asgari ücretle dar gelirli bir ailenin nasıl günlerini nasıl geçirdiğini hayata tutunmak için hangi koşullara maruz kaldığını ve geçinmeye çalıştığını anlamaya çalışmalıdır ülkenin iktidarı da, muhalefeti de ticaret erbabı da..

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu