GenelKıbrısManşet

Pandemi, eğitimi çıkmaz yola sürüklüyor

Pandemi sürecinin tüm hızıyla devam etmesi ile birlikte eğitim için çıkmaz yola giriliyor.

YÜZ YÜZE EĞİTİM OLACAK MI OLMAYACAK MI?

Öğretmenler sendikası öğretmenlerin aşılanmadığı sürece eğitimde yüz yüze derslerin başlanmaması için eylem ve basın açıklamaları gerçekleştirirken, K.T Tabipler Birliği görüşü yüz yüze eğitimin açılması yönünde, Milli Eğitim Bakanı Olgun Amcaoğlu ise çocukların geleceğinin söz konusu olduğunu dile getirerek 12. sınıfların bir an önce eğitimlere başlamasını savunuyor.

Milli Eğitim Bakanlığı müsteşarı ile Tabipler Birliği bugün bir görüşme gerçekleştirdi.

AMCAOĞLU: ÖĞRETMENLER SENDİKASI HADDİNİ AŞTI

Görüşme sonrasında Gıynık’a konuşan Milli Eğitim Bakanı Olgun Amcaoğlu, sendikaların artık haddini aştığı ve eğitim yüz yüze olması gerektiğini çünkü öğrencilerin istikbalinin söz konusu olduğu dile getirdi.

Tabipler Birliği’nin açıklamalarının çok net olduğunu aktaran Amcaoğlu, “Ben kafama göre öğrenci çağırmıyorum, Sağlık Bakanlığı ile aşılama konusunda çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Ancak öğretmenler sendikası her zamanki gibi her şeye karşı. Öğretmenler aşılansa dahi yanında çalışan görevliler var, şoförler var bunları öğretmenler sendikası sıralamazken ben sıraladım. Aşılanma olsa dahi hastalanma olabilir aşı riski azaltıyor şuan sadece. Bu yüzden de aşılamayı yaş ve kronik hastalık sıralamasına göre yapmalıyız onların hayatı tehlike yaşamaması için” ifadelerini yer verdi.

OKUL MÜDÜRLERİN OKULLARIN AÇILMASINI İSTİYOR

Bütün okul müdürlerin okulların açılması yönünde istekleri olduğunu ancak ‘Sendikalar ile anlaşma yoluna gidin’ dediklerini aktaran Amcaoğlu, “Sendikalar ile nasıl bir anlaşma yoluna gidilebilir ki olmayan aşıların yapılacağını sözünü vermemizi mi bekliyorlar. Şuan aşı yok ve AstraZeneca aşısı için AB’nin raporunu bekliyoruz bir kaç gün daha beklemeliyiz” ifadelerine yer verdi.

1602 tane öğrencinin 26-27 Haziran’da sınava getireceği bilgisini de aktaran Amcaoğlu, “Online sınav yapacağız diye bir tek puan kaybına dahi tahammülü yoktur çünkü her puan diploma notuna etki edecektir. Bizim yüzümüzden alamayacağı her puan da etki edecektir. Sendika ile hep işbirliği içindeydik, hepsi yetkin ve bu işin içinden gelmiş sonuçta hepimizin amacı eğitim. Ben 6-7-8. sınıfları açalım demiyorum” dedi.

“ONLAR HAYBEYE SENDİKACILIK YAPIYOR”

Aşılama için gerekli olan aşıların istatiksel olarak hesaplandığını belirten Amcaoğlu, öğretmenlerin, çalışanların ve şoförlerin aşılanması için toplamda 1399 tane aşının gerekli olduğunu açıkladı. Amcaoğlu, “İsim isim bu kişilerin kim oldukları belli biz haybeye burada oturmuyoruz çalışıyoruz ama onlar haybeye sendikacılık yapıyor” ifadelerini kullanarak öğretmenler sendikasını eleştirdi.

KTÖS, ÖĞRETMENLERİN AŞILANMASI KONUSUNDA EYLEM YAPTI

KTÖS, öğretmenlerin aşılanması konusunda yaşanan sorunlara çözüm üretilmemesine tepki göstermek amacıyla Eğitim Bakanlığı önünde dün eylem gerçekleştirdi.

KTÖS Başkanı Emel Tel yaptığı açıklamasında, ülkede bir kaos ortamı oluşturulduğunu ifade ederek, okullardaki yüz yüze eğitimin hükümetin almış olduğu kararlara bağladı. Tel, “Öğretmenlerimizin ortaya koyduğu tüm çabalara rağmen, hükümetin bir avuç kumarcıya menfaat sağlama girişimleri adamızın kuzeyine pozitif vakalı kişilerin girişine izin verilmesi sonucu okullarımızda yüz yüze eğitime ara verilmiştir” ifadelerini kullanarak UBP-DP-HP Hükümetinin okulların açılmasına yönelik hiçbir önlem almadığını ve KTÖS ile toplantı yapılmadığını vurguladı.

KTÖS Başkanı Emel Tel “Okul çalışanları aşılanarak Nisan ayı başında okullar tekrardan yüz yüze eğitime başlayacak” açıklaması yapan Eğitim Bakanı Sn. Olgun Amcaoğlu, Sağlık Bakanlığı tarafından yalnız bırakılmıştır. Her şeyi para olarak gören Sağlık Bakanı Ünal Üstel, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu tarafından tekrardan yüz yüze eğitime başlatılan özel eğitim okullarında çalışan 97 öğretmen ve çalışan için üç haftadan beri söz verdiği aşılamayı hala daha yapmamıştır. Adamızın kuzeyine gelen 120 bin doz aşıyı iyi değerlendirmeyip, eş, dost, akraba, partiliye dağıtan, Yakın Doğu Üniversitesi’ne bin aşı veren, UBP kadın kollarına aşı bulan Ünal Üstel, 97 eğitim çalışanı ve öğretmene aşı bulmaktan acizdir. Öğretmenleri paraya endeksleyen Ünal Üstel, aşılanan UBP kadın kollarının devlete kaç para kazandırdığının cevabını da vermek zorundadır” açıklamasında bulunmuştu.

KTOEÖS: YÜZ YÜZE EĞİTİME BAŞLAMIYORUZ

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası, 12’inci sınıflar için başlayacağı açıklanan “yüz yüze eğitimi” kabul etmeyeceklerini açıkladı

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası, 12’inci sınıflar için başlayacağı açıklanan “yüz yüze eğitimi” kabul etmeyeceklerini açıkladı. Sendika, öğretmenlerin ‘PCR Test Uygulamasını’ da reddettiğini belirtti.

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası adına Tahir Gökçebel tarafından yapılan açıklamada, buna gerekçe olarak 8 madde sıralandı.

Açıklamada “29 Mart 2021 tarihinde 12. Sınıfların, eğitim çalışanları aşılanmadan, hiçbir hazırlık yapılmadan, öğrencilerin görüşü dahi alınmadan yüz yüze eğitime başlama kararını, bu kararın hazırlığı niteliği taşıyan PCR test uygulamasını kabul etmeme kararı almıştır” ifadelerine yer verildi.

KIBRIS TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ (KTTB): YÜZ YÜZE EĞİTİM BAŞLAMALI

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB), COVID-19 pandemisini çok daha yoğun yaşayan ülkelerin, ciddi önlemlerle okulları açtığını belirtti.

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB), COVID-19 pandemisini çok daha yoğun yaşayan ülkelerin, ciddi önlemlerle okulları açtığını belirterek, “Maske-mesafe-hijyen tedbirlerinin alınması ve salgının yaygınlığının göz önünde bulundurulması kaydıyla ülkede de yüz yüze eğitim-öğretime başlanmalıdır” açıklaması yaptı. Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği tedbirlerin alınmasında ve açılımın planlanmasında her türlü desteğe ve paydaşlarla birlikte çalışmaya hazır olduğunu da belirtti.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu