KıbrısManşet

Pandemi hastanesi yapılmazsa Meclis gündeminden düşmeyecek

Ataoğlu, Yeniceköy Polis Okulu'nun boş olduğunu ve oranın geçici olarak da olsa pandemi hastanesi olarak kullanilabileceğine değindi.

Meyil Avcan

DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, Meclis kürsüsünde öncelikle pandemi hastanesi konusuna değinerek, Yeniceköy Polis Okulu’nun boş olduğunu ve oranın geçici olarak da olsa pandemi hastanesi olarak kullanilabileceğine değindi.

Öte yandan, 2 gün sonra Yeni İskele İmar Planı Emirnamesi’nin son günü olduğunu hatırlatan Ataoğlu, 3 seneden fazladır ertelendiğini ve bu planın bir an önce daha fazla ertelemeden bitmesi gerektiği konusuna vurgu yaptı.

Ataoğlu, şunları dile getirdi:

“Yeniceköy Polis Okulu’nun taşındığını ve oradaki okulun boşta olduğunu ve bu sürede gerçekleşebilecek bir pandemi merkezi oluşturulabilir. Bununla ilgili girişimlerin de hızlı bir şekilde yapılıp, bu pandemi hastanesi söylentilerine alternatif olarak Yeniceköy’deki okulu hastane yapabiliriz.”

“YENİ İSKELE İMAR PLANI EMİRNAMESİ NE OLACAK?”

“Yeni İskele İmar Planı Emirnamesi’nin artık son günü, 15’inde bu çalışmaların hangi boyutta olduğunu ve sonucun ne olacağını merakla bekliyoruz. 3 Kusur seneyi aşan bir imar planından bahsediyoruz. Çok hızlı bitmesi gereken plan neden hala daha bitemedi? Bugün bakıldığında o bölgede alınan izinleri göz önünde bulundurursak, tüm müteahhitlerin aldığı izinler neredeyse 5-10 yıllık. 15’inden sonra sonuca göre bunu yeniden tartışacağız.”

ÖZEL JET KONUSU MECLİS’E DAMGASINI VURMAYA DEVAM EDİYOR

“Özel jet olayında esas ilgimi çeken hükümet yetkililerinden bile artık seslenişler oluşmaya başladı ve TV’de basın önünde bu bakan kimdir diye sadece muhalefetten değil hükümet içindeki arkadaşlardan da bu soru soruluyor. Bunun çok hızlı bir şekilde açıklanması ve kamuoyu bilgisine sunulmalıdır. Muhalefet hep eleştirir dediniz ama hükümet yetkilileri de artık bu olayı dile getiriyor. Umarım bu rapor hızlı bir şekilde biter ve gerçeklik ortaya çıkar.”

“SONUMUZUN NE OLACAĞINI DÜŞÜNMEK BİLE İSTEMİYORUM”

“Esnaf ve turizmin çektiği sıkıntılar kapsamında uçuşların açıldığı ve istenilenin olmadığını söylediğimiz yorumlarla ilgili Güney’in de bir hareketi söz konusu oldu. Bununla ilgili bir girişim başlatılmış durumdadır. Kendi içimizdeki esnafı ve turizmi konuşurken yanı başımızdan buraya geleceklerle ilgili sıkıntılar yaşandığında sonumuzun ne olacağını düşünmek bile istemiyorum.”

“TÜRKİYE İLE İMZALANAN PROTOKOL BİZİ DESTEKLEYEBİLİR”

“Evet TC ve KKTC arasında imzalanan protokol gereği gelen rakam ve onun meblağının da iyi olduğunu belirtmek isterim. Bununla ilgili çalışma yapıp etrafımızdaki insanları rahatlatmamız gerekir.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu