KıbrısManşetSağlık

Pandemi Merkezi’nde bulaş paniği!

Dr.Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde dün 2 hemşirenin PCR testinin pozitif çıkmasının ardından  üçüncü hemşirenin ve bir yoğun bakım hastasının daha Covid-19 testi pozitif çıktı. Covid-19 tedavisi gören 1 hasta ise yoğun bakıma alındı

Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde dün 2 hemşirenin PCR testinin pozitif çıkmasının ardından  üçüncü hemşirenin ve bir yoğun bakım hastasının daha Covid-19 testi pozitif çıktı. Covid-19 tedavisi gören 1 hasta ise yoğun bakıma alındı.

Hastane içerisinde Covid-19’a yakalanan hemşire sayısı 3’e yükselirken bu sayının artacağı düşünülüyor.

Sağlık Bakanlığı temaslı takip ekibi Lefkoşa Dr.Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde çok yoğun çalışma yapıyor.

Göğüs yoğun bakım servisinde çalışan 2 hemşirenin, dün akşam saatlerinde koronavirüs testlerinin pozitif sonuçlanması sonrası, temaslı hastalar, hemşireler ve doktorlara PCR yapılarak temaslıların tespiti çalışmaları başlamıştı.

Göğüs Hastalıkları Bölümü Yoğun Bakım Servisi’nde uzun süredir yatan bir hastanın Covid-19 testinin pozitif çıkması bulaşın nereden başladığının bulunmasını zorlaştırıyor.

Bulaşın hemşirelerden mi yoksa yoğun bakım hastasından mı yayıldığı tespit edilmeye çalışılıyor.

Öte yandan yoğun bakım hastasına 3 gün önce yapılan PCR testi ise negatif çıkmıştı. Hastanede bulaşın artması ile birlikte ciddi bir panik havası hakim sürüyor.

GÖĞÜS YOĞUN BAKIMDA ALARM

Hastane göğüs yoğun bakım servisindeki 2 hemşirenin koronavirüse yakalanmasının ardından servisini kapatılarak ilaçlanması ve hastaların başka servise aktarılması çalışması gündeme alınmıştı.

Hemşirelerin temaslı diğer hemşireleri ve bazı doktorlar da temaslı oteline karantinaya alınırken elde edilen  bilgiye göre gece geç saatlerde bir hemşirenin test sonucu daha pozitif çıktı.

Dün ve bugün test sonuçları pozitif çıkan hemşirelerin hastane içerisinde yeniden bir toplu bulaş riskini taşıması, endişeye neden oluyor.

HASTANE LOJMANINDAKİ HEMŞİRELER DE TEMASLI

PCR testi pozitif çıkan hemşirelerin birinin hastanedeki hemşire lojmanında kaldığı ve lojmandaki temaslı hemşirelerin de temaslı oteline toplandığı öğrenildi.

YOĞUN BAKIMA 1 POZİTİF HASTA ALINDI

Hastane covid-19 yoğun bakım servisine 1 hasta yatırıldı. PCR testi pozitif çıkan bir hastanın covid-19 tedavisi yoğun bakımda devam edecek.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu