KıbrısManşetSağlıkSiyaset

Pandemi ve ekonomi yönetimi çöktü

Muhalefet bugünden tezi yok, planlarını ve projelerini toplumun önüne koyarken net taahhütleri de sıralamak  zorundadır

Pandemi yönetimi çöktü, Temas takip sistemi de işlevsiz kaldı. Bunca denetimsizlik yetmezmiş gibi, bir de vaka sayılarını gizlemeye başladıkları iddiası güçlü bir şekilde seslendiriliyor.

Üstetelik hekimler tarafından.

Kıbrıs Türk Tabipler Birliği açıklanan vaka sayıları ile günlük acil durum hastanesine başvuran hasta sayısı birbiriyle eşleşmemektedir açıklamasını yaptı.

Eğer buna da başladılarsa işimiz daha da zorlaşıyor. Zira böyle bir keşmekeş içinde daha çok insanımızı kaybedeceğiz.

Ekonomi  yönetimine gelince; o  zaten hiç olmamıştı, lakin bu günlerde gözle görülür şekilde durağan hale geldi.

Özet olarak sıralayacak olursak vaka sayıları ciddi bir artış gösteriyor , ekonomi daraldıkça , alım gücü dibe vuruyor, malum yüz yüze  eğitimin başlamasına günler kala  gelişi güzel el yordamı ile yönetilmeye çalışılan ülkemizde ailelerin kaygıları artıyor, KIB-TEK üzerinden yaşanan tartışmalı işlere hiç girmiyorum bile. Bütün bunlar olurken azınlık iktidarının büyük ortağı UBP’nin kurultay tartışmaları toplumsal sorunların önüne geçiyor.

Kısacası hükümet edenlerin ilgisiz tavrı, beceriksiz yönetim anlayışıyla ülke yangın yerine döndü.

Hiç arzu etmesek de görüyoruz ki siyasi popülizm devam ederken, toplumsal sorunlara çare üreten bir yönetim anlayışından uzaktayız. Dolayısıyla hükümet edenlerin bu kötü performansı ortada dururken, muhalefetin etkisiz tavrından mütevellit de herkesin farkında olduğu,bire bir gözlemlediği sorunları tekrar ederek sadece muğlak, net olmayan cümlelerle dile getirmek suretiyle içinden geçtiğimiz bu kabus gibi günlerden kurtulmak adına herhangi bir katkı koymayacağını hepimiz biliyoruz.

Dolayısıyla muhalefetin daha anlaşılır ve somut hareket alanları yaratması gerekiyor.

Peki nasıl?

Katti ve kararlı bir duruş sergileyerek.

Muhalefet bugünden tezi yok, planlarını ve projelerini toplumun önüne koyarken net taahhütleri de sıralamak  zorundadır.

Mevcut rejimin dayattığı hükümetin bugün yaptığı onlarca yanlışın düzeltileceğine dair somut ve gerçekçi bir sürecin yaşanması için yapılacakları net bir şekilde ortaya koymak sorumluluğu vardır bugünün muhaliflerinin.

Sağlıkta,ekonomide,eğitimde,turizmde,yüksek öğretimde,tarım ve hayvancılıkta,altyapı,iklim ve çevre  politikalarında vatandaşlık yasasında, Kıbrıs sorununda,Türkiye ile ilişkilerde..

Muhalefet partilerinin  iktidar olması durumunda nasıl bir politika izleneceğini açık ve anlaşılır bir şekilde ortaya konması gerekiyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu